onsdag 12 november 2014

Allt får plats

När jag tappar bort min meditation då känns det som jag tappar lite av mig. Ibland gör jag yogan men inte meditationen och har jag slarvat med att sitta med mig själv så påverkar det mycket av min dag. Av mitt mående. Av det mesta.
   Vaknade i morse med lite kliande i halsen och ett pannben som värkte. Tog Enchinacea direkt och kokade mitt eviga citronvatten. Drack djupa klunkar. Satt sedan en lång stund med mig själv på mattan och reste mig sedan för att möta det som kommer. Att andetaget vikit undan brådskan, det är ett skifte. Att jag nästan inte kan skynda mig längre, jag tar min tid. Och oftast hinner jag. Och är jag lite sen till jobbet en dag, då är jag det. Inte mer med det. Tänk tänk tänk att det har blivit så här. Att sitta med sig själv ger all förändring i slutänden. Stillsamheten fyller ut mig. Det räcker så.
   Ute är det fuktigt och dimmigt. På något sätt så är hösten tiden för återhämtning och vila. I alla fall där vi bor.Och jag köper ljusslingor och jag tänder ljus. Har redan köpt hyacinter och amaryllis. För att jag vill. För att jag tycker om det. Och mycket också för att inte komprimera hela livet i december. Att sträcka ut tiden på mitt sätt. Att göra det på mitt sätt. Ja jag vet, det finns många regler om hur man ska göra och när. Stjärnan och granen dröjer jag med, men har inget problem med den som vill göra annorlunda. Vill längta lite också. Köpte en ny adventsstjärna igår, på Indiska. I guld och turkos. Älskar den redan men väntar några veckor tills jag sätter upp den. Och ja, jag har ju redan stjärnor, säkert 10 stycken och det kanske är lite att gå överstyr men jag bejakar den kitschiga ådran också. Allt får plats. Bredvid varandra. Inuti.

8 kommentarer:

 1. Mest yoga hos mig nu och för lite meditation. Sedan vi flyttade ut på landet där det är mycket mörkare har jag börjat älska julen mycket mer. Hyacinter, ljusslingor och amaryllis låter som ljuv musik i mina öron. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst är det ljuv musik. Kram!

   Radera
 2. Gick förbi en blomsterhandel som hade hyacinter häromdagen och då jag är i en "hem...vardetnuär...längtan" stund så tänkte jag att jag måste köpa så snart jag bara kan. Fast nya ljusslingor och stjärnor får vänta till nästa jul...vi ska ju flytta. Ändå är jag med dig helt. Ute vräker regnet ner igen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det regnar här också. Längtar efter frosten! Kram kram

   Radera
 3. Ja, allt får plats! Ljuvlig läsning! :-)
  För mig måste meditationen få den mesta platsen nu. Är det ont om tid prioriteras denna. Då gör jag bara några få uppvärmningsövningar innan. Jag märker hur gott det gör. Och som du skriver, det här är en årstid för vila och återhämtning. Att stressa nu tär än mer på kroppen.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det precis samma för mig. Jag måste få min stilla stund :) Kram

   Radera
 4. Som dina rader landar fint idag! Och jag tänker som du, det onödiga i att komprimera livet i små lådor. Njuta och göra på sitt sätt, i sin egen takt. Så skönt, så nödvändigt avslappnande. Sat Nam, tack och kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, i sin takt på sitt sätt. Kram och tack själv!

   Radera