lördag 15 november 2014

Djupsömn

Jag har inte varit så flitig som jag brukar här på bloggen. Faktum är att den där processen som satte igång i september, den fördjupas, tar sig vidare i alla möjliga kringelkrokar och påverkar hela mitt liv. Mer än någonsin kan jag känna hur djupt yogan verkar. Hur många steg inåt-neråt finns det? Svaret är oändligt många. Transformationen viker undan slöjor, the sheets of shadows, som behöver lyftas. Samtidigt vill jag sova mer än någonsin. Vi går till sängs hälsosamt tidigt. Jag vet inte vad som pågår när jag sover - men den senaste veckan har jag sovit så djupt som jag inte gjort på många år. Varje morgon när jag vaknar är jag helt desorienterad. Jag vet helt enkelt inte var jag är. Efter en stund inser jag att jag är hemma i min egen säng. Men det tar faktiskt en stund att hitta dit. Sedan börjar tankarna på vad det kan vara för en dag och vad som ska hända då. Jag har inte en aning! Inte en enda dag vet jag var jag är eller vad jag ska göra. Mer än att jag som vanligt ska andas djupt. väcka mig mjukt och sedan meditera och göra min yoga. Men allt det andra är som bortblåst. Det är så märkligt. Jag sover mig igenom oljud utanför, min mans snarkningar, mina egna snarkningar och alla knäppande ljud i huset som annars väcker mig. Det är en fridfull djup, djup sömn. Samtidigt är det som om jag är någon annanstans hela tiden. Kanske låter det märkligt men det är precis så det känns. Och jag är som nöjd i det djupa virrvarret av täcke och kuddar när jag vaknar. Jag vet faktiskt inte om jag sovit som jag gör nu, någonsin tidigare. Jag brukar alltid komma ihåg mina drömmar men nu är de som bortblåsta, det är som om jag "sysslar" med något annat, det går inte att låta sig beskrivas helt enkelt. Jag försöker inte ens. Men jag är kär i mitt sovande nu. Jag går till sängs tidigt, sover djupt och fridfullt och vaknar nöjd. Det är skönt och känns som ett mycket viktigt steg för mig. Där i sömnlandet. Jag är tacksam. Jag njuter av att sova så här. Någon som känner igen det?

8 kommentarer:

 1. Jag blir alldeles lyrisk över ditt sovande! Kan känna igen det, ävenom jag inte exakt upplevt samma. Däremot har jag absolut sovit bättre och mer sen jag började yoga mer på djupet, än på bredden ;) Jag älskar också min sömn, går helst tiiiidigt i säng, gottar mej åt den kommade vilan. Tror på sömnens kraft och det arbete som sker inuti är sann kvalitet! Kram och sov gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sömnens kraft är verkligen läkande. När man är sjuk sover man ju oftast mycket. Den här sömnen är lite annorlunda men ändå precis som det. Kram och tack!

   Radera
 2. Å så härligt det hörs. Jag vaknar ju stup i kvarten och längtar efter de där nätterna som bara försvinner och som gör, som du beskriver, att man inte vet var man är när man vaknar.
  Hoppas att du smittar av dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har jag också gjort Marika, men nu är det helt annorlunda, hoppas det håller i sig! Och hoppas det smittar till dig :) Kram

   Radera
 3. Den sömnen längtar jag efter... Senast jag upplevde den var när jag hade besökt min sjukgymnast/kinesiolog C i Uppsala, och dessutom hade fått nytt yogaprogram av dig några dagar innan. Jag var så TRÖTT! Bara sov och sov, djupt nattetid, nästan alltid en stund även på dagen, fick liksom aldrig nog... Kroppen och själen hade mycket att jobba med och efter en-två väldigt trötta veckor upptäckte jag att jag plötsligt hade fått ett annat lugn inombords. Som om jag hade läkts lite till, och var närmare min kärna. Vid första mötet med C i Uppsala i slutet av juli kändes det som mitt centrum fanns i händer och fötter, sedan, i september-oktober i knän och armbågar, och igår när jag kände efter igen, fanns centrum i axlar och ljumskar. Jag närmar mig mitten, där kärnan väl BORDE finnas...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goda nyheter Josefine! Och sömnen är verkligen läkande ❤️️ Kram kram

   Radera
 4. Åhh det låter underbart med din sömn speciellt nu när jag sovit på tunn madrass två nätter i yogasalen & verkligen vaknat av minsta lilla ljud.. I natt sov jag hela natten trots femåring tätt intill. Men upplever ändå inte att sömnen är så där djup. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är helt fantastiskt. Själv tror jag att det hänger ihop med att jag har tagit några "tuffa" beslut och därför sover jag nu besvärsfri från tankarna :) kram kram!

   Radera