fredag 7 november 2014

Vardagsglad

Sitter där med rufsigt hår. Lite öm i kroppen men vid gott mod. Stark. Jag är stark. Inifrån och ut. Inga märkvärdigheter men ändå allt för mig. Att jag grundar mig. Varje dag. Att jag lyssnar inåt för att bli mjuk utåt. Att jag står för den jag är hela vägen. Idag. Och att jag har lämnat allt av prestation bakom mig, allt av jämförelser av alla olika slag bakom mig. Jag jämför inte ens mig själv med mig själv. För jag är aldrig samma. Aldrig helt samma. Den pågående rörelsen är så läkande och ibland lite provocerande. Men inget stannar. Kroppen förnyas, från minsta cell och uppåt. Varför hänga kvar vid minnen? Vad de än handlar om. Saker som fått mig att må bra och känna mig stark ser inte ut på samma sätt längre. Varken det jag stoppar i mig eller det jag omger  mig med. Att revolutionen i mitt hjärta, min kropp och mitt sinne tagit mig hit. Där jag sitter på min matta idag. Med det jag behöver. I form av mitt andetag, åh ljuvliga andetag som kan utforskas precis hur mycket som helst - och - mina tankar. Vad fokuserar jag på och hur hjälper jag mig? Jag tror väldigt mycket på tankens kraft. Men inte bara den. Jag tror främst på att göra. Jag är en handlingens person. Och yogan visar ju just om jag gjort eller inte. Om jag är ihärdig i min practice så visar sig alltid andra saker. Att en grå fredagmorgon i november känna lyckan i mig när jag böjer mitt huvud och låter det vila tungt på mitt bolster. Att mina höfter öppnar sig mer för varje dag som går. Att jag hittar mönster både i mig och utanför mig, som jag kan förhålla mig till. En välsignad morgon i all sin enkelhet. Önskar oss en fin helg.

12 kommentarer:

 1. Tack för allt du ger, önskar dej en fin helg också!/L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du lämnar spår här :)

   Radera
 2. Vardagsglädje är allt den bästa glädjen ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det nog, det är ju som sagt mest vardag :)

   Radera
 3. Här är en till som känner sig stark av dagens morgonyoga. Tack för din fina text, hoppfullt att kroppen ändras hela tiden. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv. Ja visst är det hoppfullt? Allt är liksom möjligt! Kram

   Radera
 4. Ja vilken underbar text, tack!

  SvaraRadera
 5. Så fin läsning, en dag som denna!
  Hoppas att du har en fin lördag! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag fastnar för det där att inte jämföra sig med sig själv. Det låter klokt. Att varje dag är en ny dag och inte tänka på gårdagens handling. En blandning av mindfulness och att kravlöst vara, utan att bedömas. Ta varje dag efter de förutsättningar som bjuds den dagen.
  Det ska jag försöka få med mig in i nästa vecka.
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det :) Jag älskar faktiskt tanken på att vi förnyas bit för bit

   Radera