tisdag 26 augusti 2014

Guldkant

Nästäppt. Jag är så nästäppt att jag inte varit med om maken. Jag sköljer med min näskanna men på ena sidan har det varit tvärstopp. Min vänstra näsborre har varit igenmurad helt enkelt. Till slut luckrades det upp och nu har jag passage i båda näsborrarna. Jag som alltid har munnen stängd och andas via näsan har känt mig nästan klaustrofobisk för denna nästäppa. Hursomhelst, jag sköljer bara med näskannan när jag är förkyld men då är den fantastisk. Inom en del yogatraditioner använder man den dagligen, det känns som överkurs och onödigt för mig. Men just nu är den guld värd. 
   Förra veckan låg jag och vilade och var hemma från jobbet. I lördags var vi på en helt fantastisk konsert med First Aid Kit i Dalhalla. Det var första gången vi var där men inte första gången vi hörde de magiska systrarna. Tyvärr så regnade det hela konserten och eftersom det är en gigantisk utomhusarena så var vi rustade med tjocka tröjor, sittunderlag och rejäla regnkappor. Jag var bara blöt på ett ställe och det var mina handleder. Jag lyfte tydligen armarna hela tiden och applåderade och då gled regnet in i ärmarna :) Men strunt samma. Jag blev inte sjukare men jag blev gladare. Jag älskar att gå på bra konserter och när Neil Youngs stämma sjunger Heart of Gold när vi går med alla andra tusentals människor upp från kalkbrottet så känns det som lite guldkant.
   Igår kväll drog mina fortsättningsgrupper igång och att se trötta, glada och svettiga ansikten ger en viss tillfredsställelse också. Jag var lika glad som mina elever i att vara igång. Vardagen är fin. Och ikväll har jag en grupp också. Kände i mina ben när jag klev upp att jag undervisade igår. Det är konstigt, jag gör alltid mer och djupare när jag undervisar. Har funderat en del på det där, varför det blir så, men jag tror många kan känna igen sig i att man gör lite mer när man står framför andra. Men även när man går i grupp. Det var flera övningar som en del hade haft svårt med i sommar men igår kväll fungerade allt för alla. Det är också skönt att få känna. Och se. Lite guldkant sådär. Jag snyter mig och är glad. Mer kan jag inte begära just nu. Hur mår du?

8 kommentarer:

 1. Jag är glad att du är glad! :-) Och så skönt att vara igång igen. Det är alltid så inspirerande att läsa när du skriver om dina klasser. Hur gott det gör för dig och dina elever. Och för oss andra att bara få läsa och peppas av det.
  Krya på dig och hoppas att förkylningen släpper taget helt snart!

  P.S. Jag mår bättre nu. Jobbar dock på att få tillbaka energin. Sakta men säkert så... D.S.

  SvaraRadera
 2. Tack rara du! Ja det känns bättre och bättre, hoppas det blir så för dig också!

  SvaraRadera
 3. Ha ha, jag tycker den är så obscen, den där kannan ;-) Har en annan variant som jag också bara använder vid förkylningar. Tack för påminnelsen, för jag vill egentligen använda den fär emellan också. Härligt att du är glad! Jag är också glad och mår bra, känner mig faktiskt sprudlande :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag vet! Men den är bra :)

   Radera
 4. Åh jag älskar First Aid Kit !! Krya på dig. Jag är så trött, var på 50-års kalas i lördags & dansade halva natten & upp halv fem i morse på jobbresa.. Men frisk & ganska glad är jag ändå. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är nästintill magiska. De sjöng en låt utan mikrofoner, deras röster som vävdes ihop och steg från kalkbrottets botten upp mot himlen, jag rös över hela kroppen.
   Låter som du också haft det fint :) Kram

   Radera
 5. Jag mår jättebra! Solen skiner, jag packar ljusbeställningar och kikar in här lite nu i pausen. Kan inte ha det bättre.
  Kram

  SvaraRadera