onsdag 13 november 2013

Systrarna från Indien

Jag har lämnat det hårda. Det tuffa. Det som gjort att jag stått ut alldeles för mycket. Till exempel med massage. Jag har gått på massage ibland, inte speciellt ofta men ibland. Har bland annat gått till en massör som kör klassisk massage och triggerpunktstekniker. Det har gjort djävulskt ont och jag har bitit ihop. Sista gången jag var där sa hon att jag var så tålig. Det fick mig att tänka ett varv till. Nej jag är inte tålig. Jag har bara fogat mig, bitit ihop och stått ut. Som en del av min envisa personlighet. Men ju mjukare jag blir inombords, ju mer tillåtande blir jag till mig själv. I alla lägen. I alla skiftande situationer. Faktiskt. Har haft lite ont i en axel. De senaste yogalektionerna som jag hållit har inte mjukat upp den som de brukar. Så jag ringde till min favorit nuförtiden. En kvinna som ger ayurvedisk massage. Nej det går inte alls till som i Indien. Men det måste det inte. För hon har en mjuk inställning och är en kunnig massör. Det är så ombonat, mjukt och kravlöst att jag bara sjunker. I mig själv. I kroppen. Som blir mjuk. Än en gång. Och den mjuka massagen gör mig faktiskt mjukare jämfört med den hårda traditionella. Det är intressant. Det är coolt för mig att jag ens har vågat se det. Och tar det till mig. Jag är snäll mot mig själv. Den varma oljan gör att den rinner ner i hårsäckarna som finns på stora delar kroppen. Det gör att massagen kommer in på djupet av kroppens vävnader. Det är inte konstigt att man blir trött. Inte konstigt att den känns som den jobbat igenom hela kroppen. För det är precis vad som skett. Den har jobbat med insidan som mjukar upp utsidan. Och det känner vi ju igen! Yoga och ayurveda systrarna från Indien. Mina bästa val. Har du testat abyhanga?

10 kommentarer:

 1. Det låter fantastiskt!!! Var går du för massagen?
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går hos en kvinna som finns utanför Örebro, i Hallsberg. Maila mig om du vill ha mer info!

   Radera
 2. En gång fick jag en ljuvlig ayurvedisk massage av en väninna som då höll på med det och det var helt underbart! Nu tänker jag att det vore dags igen, med större känsla för kroppen än då. Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 3. nej jag har inte provat, men tänker såklart att jag behöver :) Tänker alltid att sådant nog kostar alldeles för mycket, och så blir det lämnat därhän till förmån för annat! Nu ska jag göra ett varmt och lenande te. det är ju också gott för magen tänker jag..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte dyrt tycker jag. 650 kr för två timmar med total ompyssling. Hoppas det finns nära dig! Kram

   Radera
 4. Har provat, underbart! Precis som du har jag i alla år gått på stenhård massage, bitit ihop och härdat ut. Tålig. Har varit tålig och bitit ihop när det gällt allt. Kanske säger något. Men det är slut på det nu! Mer mjukhet, snällhet och ayurvedisk massage. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu måste vi bli snällare mot oss själva. Kram!

   Radera
 5. Det låter underbart. Jag har varit på massage för väldigt längesen hos en fd yogalärare jag hade. Hon tryckte så hårt att jag fick en stort ödem/bula som jag fick operera bort så småningom. Inte så smart att härda ut så mycket.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herregud hur det kan bli! Nej det där att härda ut på det här sättet är vi väl ändå klara med nu?! Kram

   Radera