torsdag 7 november 2013

Meningsfull slump

Synkronisering in the making. Alltså. Jag skrev om boken här. Och kände ett stygn i hjärtat för att den inte finns att tillgå längre. I fysisk form. Slut på förlaget i alla varianter som pocket och inbunden bok. Googlade på Jan Cederqvist, blev så förjust att jag ville träffa honom. Men han dog 2009. Tyvärr är han inte kvar i den här dimensionen. Det är ett vackert arv han lämnat efter sig. Sedan i lördags har jag tänkt till och från på boken och önskat att jag hade den fysiskt i min hand. För att bläddra i. Stryka under. Sätta ut små klisterlappar för extra klokheter.
   Igår var min man inne på några olika antikvariat, han letade efter en speciell deckare. Traskade in på Myrorna. Där ligger det böcker högt och lågt och på flera ställen. Han strosade runt. Hittade inte det han sökte. Tittade på lite allt möjligt, så där som man gör på second hand affärer. På vägen ut slänger han ett öga i en korg med pocketböcker. Där. Överst ligger boken. BOKEN. Som av en händelse. Eller som en meningsfull slump som Jung kallade synkroniciteten. Ja. Den ligger på mitt nattduksbord och jag är larvigt glad. Över synkroniseringen. Över att det händer.

10 kommentarer:

 1. Jag får gåshud!! WOW!
  Annelie

  SvaraRadera
 2. Härligt! Fram med understrykningspennan och klisterlapparna nu då :)

  SvaraRadera
 3. Ååh duuu hjääälp!!! vilken grej! totalt meningen att du skulle få den hem till dig. jag bara dånar vad andevärlden har kontakt med dig ***
  grattis!!!

  kramar, långa, lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Vilken grej! Men jag tror vi alla har den kontakten, ju mer vi öppnar oss. KRAM

   Radera
 4. Eller också kan man strunta i slumpen. Helt rationellt söka titeln på bokbörsen, ebay eller tradera. Du får ett helt nytt ex för 100 direkt hem i brevlådan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag visste inte att den fanns på något av de ställen du nämner, jag antar att du har kollat?

   Du missar hela poängen med det jag skriver om synkronicitet. Nog har det hänt dig att saker poppar upp som du tänkt på, att människor dyker upp eller ringer, som du just tänkt på? Det händer alla, ju mer öppen du är för det ju fler händelser kommer du att uppmärksamma. Eftersom allas handlingar också hänger ihop på tusentals olika sätt och utifrån olika beslut så är det ganska fantastiskt. Egentligen. Just go with the flow! Låt det hända :)

   Radera