fredag 8 november 2013

Frågor och svar

Fredag.  Min dag. Jag vaknar återigen lycklig. Det här med att ha gått ned i tid, det kan vara ett av de bästa besluten jag tagit! Allt faller på plats. Allt är möjligt. Och lite fnissig sådär börjar jag med kaffe. Och så ska jag skriva det allra sista till min bok. Bilderna är klara! Och så skall allt läggas ihop. Smakfullt. Eller snarare kanske lite tufft :) Av ett proffs. Idag bjuder jag på en lista med frågor och svar som jag fått från Lotta  En ny bekantskap i bloggvärlden och som har ett skönt och mjukt flow i sina texter. Jag är smickrad förståss. Och bjuder på lite lättsamhet så här inför en skön helg.
1. Om du skulle vara ett djur för en dag, vilket djur skulle du vara och hur skulle du spendera din dag?

Tidigare skulle jag ha svarat ett kattdjur för att jag älskar deras självständighet och integritet. Men för en dag vill jag nog vara en örn. En som får se allt från ovan. Som kan segla långt på vindarna. Ta sin mat när det är dags.
2.  Om du fick vara världsbäst i en sport, vilken sport? Och varför?

Jag har en ambivalent inställning till sport. Har sportat en del. Titta på mycket. Tänkt att det triggar för mycket av tävlingsmänniskan i mig. Men världsbäst är ju lite skillnad :) Jag väljer någon form av kampsport. För styrkan. För smidigheten. För snabbheten. Och hela synkroniseringen av de delarna,


3. Vad är det absolut mest osexiga egenskapen du kan tänka dig hos en annan individ?

Snålhet. Alla dagar i veckan. Och på alla områden. Folk som inte delar med sig av idéer eller tankar. Folk som är snåla med pengar. Kan inte tänka mig något som är mindre önskvärt. Det kan dyka upp rätt som det är på alla möjliga sätt. Så den sexiga egenskapen blir således generositet. Hur vackert och tilltalande är inte det? Lever med en av de mest generösa människor jag känner. Bara det! 

4. Om du bara fick bära en färg för resten av ditt liv (kläder, accesoarer m.m), vilken färg hade du valt?

Vitt. Faktiskt. För att jag älskar den. Jag har alltid varit mycket för färg. Men den vita ger mig ett slags andrum. Har haft olika färgperioder i livet, som de flesta andra. Det har mest handlat om turkos, orange och grön. Men vitt har funnits med som en nästan "förbjuden" färg att gilla. Som om det inte var någon färg alls. Ungefär.

5. Föreställ dig ett parallellt universum och att du möter dig själv för 10 år sedan,

vad hade du sagt till dig själv?

Bästa Annika. Den här yogan du har börjat på, den kommer att ta dig vidare till människor, platser och insikter som du aldrig hade kunnat föreställa dig. Fortsätt så. Och bli inte ledsen för bakslag och smärtor för där finns det mesta för dig att lära dig. Böj nacken även om det är svårt för en så envis person som du. Men där finns också mycket för dig att hämta. Och skynda dig att träna för Zhander och Emma (mina nuvarande lärare) så fort du bara hinner! Den undervisningen tar dig ut på allt du önskat.


6. Vilket är ditt absoluta drömyrke, 
  om du får hitta på vad som helst du kan försörja dig på?
Författare kombinerat med min yogaundervisning. Jag skulle också vilja vara skulptör, göra stora skulpturer.


7. Hitta på ditt eget superhjälte alter-ego, vad hade du hetat, vilken hade varit din superhjälte kraft och vilka crimes hade du bekämpat?!

Brotten jag vill bekämpa är människohandel, trafficking. Jag skulle bli en superhjälte med superkrafter inriktade så att  hitta de verkliga skurkarn. Skulle inte heta något, bara dyka upp i deras värsta mardrömmar och fängsla dem. 


8. Fattar du beslut baserat på logik och objektivitet eller grundade på personlig värdeskala?

De flesta beslutat är baserade på intuition. När jag frångår den blir det inte så bra. Men den logiska sidan har haft övertaget många gånger för att jag blivit rädd och försökt "räkna ut" vart allt ska leda.
9. Välj 3 olika sorters sötsaker/snacks som skulle vara
de enda 3 du fick äta för resten av ditt liv. Vad hade det varit?
Nötter. Ost. Choklad. 
10. Vilka 3 egenskaper vill du att din innersta krets skulle beskriva dig med om de fick frågan?

Generös. Humoristisk. Hoppfull.
Skickar vidare till några jag läst hos ganska länge. Inga krav någonstans! Bara om ni vill och har tid.
Till Lycke, som förenar magi och poesi i sin vardag. Älskar att kika in hos henne. 
Till Sara, som förtrollar mig med sina bilder och som alltid alltid förmedlar något som är ordlöst.
Till Fröken Blund. En ordkonstnär som kan beskriva det mesta med helt egna metaforer och ord. Hon skapar ett behov!

6 kommentarer:

 1. Kul att läsa lite sånt här som omväxling!!
  M

  SvaraRadera
 2. Denhär listan ❤️ Den är liksom lite annorlunda. Tack & kram!

  SvaraRadera
 3. tack käraste vännen *** jag ska fundera på det (ler) men jag tycker om att läsa det du skrivit och det var bra frågor och jag blir glad! Här är kvällsmys med glass och godis, men ville skicka kramar till dig..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du antog utmaningen och tack för fina svar. Vad är det för bok du skriver, låter jättespännande. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skrivit en bok om min yoga. Ja det är otroligt spännande! Kram

   Radera
 5. gillar den här listan! och tack för fina länken. stora lördagskramar till dig!
  jag tror på nötter, choklad och ost jag med. lösgodis? ska klura lite...

  SvaraRadera