tisdag 12 november 2013

Jag fick ett mail

Jag fick ett mail. Från en av mina yogaelever som gått några terminer hos mig och som även gått sorgbearbetning. För det är så har jag upptäckt, att de som gör både ock, som yogar och som läker en relation med den metod som kallas sorgbearbetning, deras kroppar händer det så otroligt mycket med. Jag har klippt ur en del ur mailet, inte för att höja mig på något sätt, tvärtom, att höja själva metoderna. Yoga + sorgbearbetning, så otroligt läkande för själen men också för kroppen:

"Jag känner att det händer en hel del saker i kroppen, och det är skönt. Skulderpartiet - jag tror aldrig det har känts så rörligt, förut. Och jag känner mina skulderblad, var kanterna är, runtom. Och musklerna runt och bakom. Häftigt att nyupptäcka sin kropp. Nu är det bäckenet som sakta mjuknar. Höfter, ljumskar. När jag går så känner jag en helt ny rörlighet i hela bäckenet. Också det en känsla av att upptäcka något.Vid sidan av detta rensar jag här hemma. Sorterar, slänger, tvättar, lagar, skänker bort. Det är grejer från över 30 år tillbaka i tiden. Också det ett slags "yogisk" process, eller vad jag nu ska kalla det. Vilken resa! Och jag hävdar fortfarande att den började med sorgbearbetningen förra våren. "

Är du intresserad? Läs vidare på min hemsida www.stillastund.se


 

7 kommentarer:

  1. Fin bild & fin text! Gör mig glad. Kram

    SvaraRadera
  2. oj..det skulle jag med vilja och behöva. känner igen det där med att rensa. känner igen stela skulderblad..minsann. men de är lite mjukare nu..! önskar igen att du bott här bredvid!

    kramar Lycke

    SvaraRadera