tisdag 2 oktober 2012

Proportioner

Vissa dagar vill man bara dra täcket över sig. Men det är redan för sent. Man är igång. Igår var en sådan dag. Ni vet man andas, man säger till sig själv, ta det lugnt, det är världsligt. Men det får inte bli för mycket av det jag inte kontrollerar eller egentligen har med att göra, men ändå blir indragen i. På jobbet. Jag är en rättfram person. En del uppfattar mig som tuff. Oftast för att jag säger vad jag tycker. När någon frågar. Inte hela tiden. Absolut inte, så viktiga är inte mina synpunkter. Men när människor ändå frågar, då svarar jag. Ärligt och uppriktigt, så respektfullt jag kan. Men de flesta som säger "ge mig din ärliga uppfattning" de vill inte ha den. Det är min erfarenhet. Jag har tappat vänner på grund av den frasen. För att jag trott det varit menat som det sägs. Och många tror att jag är tuff, har tjockt skinn bara för att jag är rak. Åh det här landet! Av lagom. Av mellanmjölk! Min pappa sa alltid att det bodde en liten italienska i mig när jag var liten. Med temperament och stampande av foten när jag blev arg. Men lika mycket ilska som jag haft, lika mycket glädje eller mer har jag haft. Är glad för det mesta. Men ändå. Det där - säg vad du tycker-frasen... Så med skallen full av tankar, kroppen lätt irriterad småsprang jag i duggregnet till min studio. Sopade trappen fri från löv. Tände ljuslyktan utanför. Alla ljus inomhus. Lite rökelse. Sakta men säkert ebbar det världsliga bort. Och jag inser hur oviktigt det är för mig. Egentligen. Proportioner. Det är nog det jag fått mest från yogan. Och innerligheten. När mina två grupper gått hem för kvällen sitter jag där lite varm och glad. Ända inifrån och ut. Och jag inser att den här yogan, den har så många fördelar, det bara växer. Och ärligt talat, mitt förstånd och min själsliga hälsa skulle inte vara som de är utan den. Än en gång, jag bugar mig inför storheten och inser att jag ändå trots allt klarar mig ganska bra när jag åker hem utan något av det jag kom dit med i min bröstkorg. Proportioner.

14 kommentarer:

  1. Ja visst vi är nog systrar...hahaha!...fast jag var alldeles för lugn som liten. Italienskan har kommit fram sen. Och du , mellanmjölk är äcklig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja italienska blodet förenar :) Mjölk är inte bra! Kram

      Radera
  2. Som vanligt blir jag glad av att läsa dina inlägg. Och jag är så tacksam att jag har er, mina yoginivänner, för det ger så mycket att få läsa hos er och bli inspirerad. Bli uppryckt ur mina (just nu) så negativa tankegångar och bli påmind om vart jag egentligen står just nu.
    Så tack fina du! :)
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack Carina! Jag är lika tacksam som du, det är sann gemenskap vi delar. Stor kram!

      Radera
  3. Så har du ännu en gång fångat d.e.t och jag bugar
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Nina! Vilka värmande rader. Stor kram

      Radera
  4. Så fint. Och faktiskt behövde jag just idag bli påmind om att det världsliga oftast bara är en illusion, en lektion i livets skola. Så bra:)Tack för det!
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Illusion är ett så bra ord för det hela. Tack själv. Kramar!

      Radera
  5. Jag ler bara igenkännande när jag läser ditt inlägg. Du fångar upp allt så bra, själsliga hälsan.Så fint <3 Tack!!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. tack för dessa dina ord. återigen...jag vet jag vill börja ge mig in i den där världen..särskilt nu som min nyfunna vän Ella också yogar och talar så varmt om det. men lite rädd är jag också. så mycket inuti som jag vet skulle börja ta sig ut..i stora mått.., men jag ska fundera, och de finns ju andra vägar också..
    men visst känner jag igen så väl det du skriver om dessa världsliga missförstånd och trams som blir och som gnager sig fast och förstör ens dag. så glad att du kan släppa..det var ett fint inlägg att läsa. förkyld och lite feber här. Ella säger hon inte varit sjuk knappt alls sen hon började yoga..

    kramar Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte du behöver vara rädd. Lika mycket som man löser blockeringar kring sorg, lika mycket handlar det faktiskt om glädje. Stor kram min vän!

      Radera
  7. Härligt! Här är en till som behöver yogan i allra högsta grad då jobbet är för intensivt. Kram

    SvaraRadera