torsdag 30 augusti 2012

Självklar


En del människor är så självklara. Och man blir självklar i deras närhet. Vacker. Karin Björkegren Jones är en sådan människa. Vi hade setts lite i bloggvärlden innan vi sågs i verkligheten för två år sedan. Jag åkte ner till Båstad för att gå en kurs för henne och Lotta Ilona. Det var en kurs för yogalärare som vill undervisa gravida kvinnor. Den kursen gav mig mod i ryggen att våga ha kurserna själv. Ja det har gått bra. Och jag är så glad att jag åkte ner den där helgen. Ibland får man så mycket mer än man tänkt. Sedan har jag fortsatt att följa Karin på hennes blogg. Ni är säkert många som också följer Karin, kanske extra mycket nu sedan hon fick diagnosen bröstcancer i sitt ena bröst. Det är svårt att ta in att en så frisk, stark och vacker person ska få cancer. Men det ger också en fingervisning om att vi aldrig vet vad som väntar. Och att vi måste leva livet här och nu. Karin är en känd yogaprofil i Sverige och har många vänner. Och några av dem har skapat ett Yogamarathon mot bröstcancer  söndagen den 14 oktober,  på en yogastudio i Stockholm, Atmajyoti. Allt för att uppmärksamma Karin och andras kamp mot bröstcancer. Jag skrev upp mig direkt. Tänkte att jag vill yoga, kanske träffa Karin om hon orkar och har en bra dag, se alla som jag bara känner genom bloggvärlden. Sedan tänkte jag om. Jag kan ju ha ett program hos mig.  För att göra mina yogaelever delaktiga. Men också för att andra ska få chansen att testa lite yoga. Lite andningsövningar. Nu är det klart med samarbetet med den lokala Bröstcancerföreningen Hilda i Örebro - lördagen den 13 oktober kommer jag att ha olika lektioner för de som vill stödja det hela. Programmet är inte helt spikat, jag återkommer om det. Och jag tänker att vi ska hjälpas åt så mycket vi kan för att Karin ska känna den där självklarheten i att vi vill bidra på det sätt som vi kan. Självklart. Som Karin själv.
Läs mer här;

http://www.yogamarathon.info/

https://www.facebook.com/events/445229638832237/

15 kommentarer:

  1. Tycker att du är fantastisk Annika. Som tänkte om. Som gör det här. Måtte det bli fler yogastudios runt om i landet som gör samma sak.
    Själv ser jag fram emot att få vara en av lärarna under dagen på Atmajyoti, det känns jättestort för mig. Andas ska vi göra. I en hel timme. Mot bröstcancern och för alla kvinnor och män som kämpar och vill.
    Namaste!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära Maria, det är stort för oss alla att delta och försöka göra skillnad. Tack för dina ord. Kram!

      Radera
  2. Yoga förenar. Än en gång. Gemensamma krafter och böner för dem som behöver det mest ♥
    Tycker Yogamarathon är ett underbart initiativ!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ett fantastiskt initiativ. Bara att följa med :) Kramar!

      Radera
  3. Jättebra initiativ Annika! :)
    Jag hoppas att fler gör som du.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas jag också, vi behöver inte känna att det ska vara så stort, som det står på hemsidan, en timme räcker. Vi kan om vi vågar tänker jag. Kram!

      Radera
  4. Så jätteroligt Annika, att ni vill hänga på! Kontakta mig privat så ska du få mer info och även få upp din info på vår sajt! TACK igen <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart gör jag det. Tack för dina ord!

      Radera
  5. Fina du. Och den där förb. sjukdomen... så bra med enad kraft mot den! Bra initiativ!

    Varm kram till dig och till Karin och till alla drabbade av denna sjukdom <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är skrämmande den där cancern. Och lömsk. Låt oss alla bidra. Stor kram till dig och tack för dina ord!

      Radera