fredag 24 augusti 2012

Stjärnornas krig inuti

Det kryper i mig. Gråtfärdig och gråtmild. Det regnar och marken är mättad. Jag är själv några dagar i huset och för första gången på länge känns det inte bekvämt. Jag har som många ett behov av att vara ensam ibland. För mig själv. Tänka. Läsa. Bara vara. Gå i gummistövlar i skogen. Men nu vill jag inte. Som att ta upp ett papper och så blåser det iväg. Utan att jag hann se vad det stod. Som att gå utan jacka i ösregn och bli iskall inpå bara skinnet. Metaforerna kan inte helt beskriva mig just nu. Men jag är helt enkelt på avigsidan av mig själv. Och jag väntar för jag vill inte ha det så. Det är inte överväldigande, snarare krypande. Hela familjen på olika ställen. Kanske är det alla avsked? Två ungar flyttar till Göteborg för att studera. Och det har löst sig så bra på boendefronten för dem. Och det har vari tätt här hemma under sommaren. Vi har levt nära varandra. Jag har backat, gått åt sidan och insett att det här kanske är sista sommaren som ser det ser ut så här att de bor hemma en sväng. Allt har varit värt det. Och allt har verkligen sin tid, men ibland vill jag stanna tiden. Bara vara i den. Saknar när jag hade en unge runt benet och en på höften. Patetiskt? Det är så dubbelt att vara förälder. Man gör allt för att ens barn ska bli självständiga, hyggliga människor. Och när de blir det och går vidare på sina egna stigar, då svider det i mammahjärtat. Ja jag är hopplöst sentimental. Ja, jag känner mig lite utlämnad i att mina kommentarer på andra bloggar fortfarande hamnar i skräpposten. Det kryper i mig i att jag inte kan lösa det. Jag känner mig vemodig inför att yogaterminen snart drar igång. Och jag vet inte varför. Tänker att jag ska storstäda hemma, men det blir inget av något. Ser på film och lägger mig sent. Ösregnet väcker mig och så skaver det igen inombords. Nä, inget speciellt som jag tänker på. Det är liksom allt och inget samtidigt i mig. Som ett stjärnornas krig inuti. Av ingenting. Krypande. Och återigen, jag känner inte igen det. Är det planeterna? Är det min saknad efter barnen? Att jag vet att jag ska in i en ny fas i mitt liv. Som jag sett fram emot. Är det mina hjärteprojekt som jag inte orkar driva just nu? Åh vilket tråkigt blogginlägg, ursäkta.  Men här är jag. Tråkig. Gråtfärdig. Less. Och ensam. Och nej, jag har inget att skylla på. Jag är inte sjuk. Kanske ska jag göra allt tvärtom? Sova länge i helgen, äta smågodis som jag är sugen på för första gången på ett halvår? Strunta i allt som jag tror jag måste och se vad som händer? Följa med i varje impuls. Kanske slutar det krypa.

14 kommentarer:

  1. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vill bara ge dig en jättstor kram med förhoppning att det känns bättre snart. Unna dig det du känner att du behöver.

    Och är du någonsin och hälsar på dina barn i Göteborg så finns här någon som gärna tar en fika med dig. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack, jamen tänk om vi kan fika någon gång?! Härligt! Jag unnade mig, men det var inte vad jag behövde... Smågodiset orsakade en fruktansvärd huvudvärk, inget mer socker nu. Stor kram!

      Radera
  2. Kan känna igen mig i det du skriver idag... och jag tänker att man inte behöver ha nåt speciellt att skylla på, precis som du säger... utan skavet därinne är något som hör till, som hör till Livet. Som när livet går och barnen blir stora, stora o självständiga... Det är ju underbart och precis det man vill men också nånstans en sorg o saknad i det... ett vemod... kanske en smak av det ändliga...Men jag tror att det är en stor tillgång att känna så som du känner just nu, det gör en till en visare människa. På alla plan. Kram fina Du!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack va fint! Stor kram tillbaka!

      Radera
  3. Kära Annika, som du så klokt skrev i min blogg igår: (och nej den kommentaren hamnade inte i skräpposten minsann:)) Ibland är det så här och det är väl bara att åka med då. Fast det inte är ett dugg kul. Och man fattar ingenting. Känner inte igen sig. Vill inte vara sån här. Men visst går det väl över? Eller hur? Och den där tveeggade känslan kring barnen är ack så bekant. Bitterljuv är smärtan över att barnen växer ifrån oss...
    Kram från Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antagligen för att du har wordpress, där verkar det inte vara lika mycket trassel. Bitterljuv är ett så passande ord i sammanhanget. Kram!

      Radera
  4. Tack för ett fint inlägg,jag blir alltid så berörd över alla dina kloka ord.Du fick mig att tänka på mina stora barn.Som alltid har något på gång. Jobb,skola,träning,kompisar,resor. Så svårt ibland, fast jag önskar dom all lycka och allt spännande dom har i sitt liv.Men jag kan sakna deras närvaro.
    Jag har min minsta kvar hemma ett tag till i alla fall även om jag kan bli trött på att höra han med för hög volym från sitt rum när han spelar onlinespel och pratar på skype,men ändå vill vara i hans närhet för annars blir saknaden så stor. Svårt ibland att vara förälder men det hör väl till <3

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina rara ord. Ja, det hör till, men det gör det inte lättare alla gånger. Kram!

      Radera
  5. Stor och varm yogakram. Från mig. Till dig.

    SvaraRadera
  6. Hoppas allt känns bättre idag. & tyvärr fick jag bara din fina kommentar på mailen. Den fanns inte ens i skräpposten.. konstigt!? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så trött jag blir. Jag fattar ärligt talat ingenting, men jag är inte ensam om att ha drabbats av det, vad det nu är. Kram!

      Radera
  7. Öppnar famnen för dej. Jag med.
    Hoppas och önskar du har en bra vecka framför dej och att du får landa i det som är lite skönare att vara i. Kram!

    SvaraRadera
  8. Åh tack Nina. Det blir sakta stilla inuti. Kramar!

    SvaraRadera