tisdag 3 januari 2012

Frid.

Igår natt. Spöregn och dimma. Samtidigt. Körde D till Arlanda för hans egen resa till Indien. Kramades hejdå kl 03. Körde sakta hemåt i ett kolsvart mörker. Hans plan fick sedan vända om efter en mellanlandning i Frankfurt, fel på planet. Det gjorde mig så orolig, trots att inget hände. Landningen åtföljdes av brandbilar och en skog av blåljus. Efter ombokningskaoset som följde, så kom han med sista planet igår kväll och landade idag i Indien, 10 timmar försenad. Under tiden har oron slitit i mina inälvor. Jag kan inte beskriva det bättre. Som ett hål i magen. Över vad som kunde ha hänt. Jag försökte tala förstånd med mig själv men det gick inte. Till slut tappade jag upp ett hett bad igår kväll. Sänkte kroppen sakta sakta i bubblorna och löddret. Låg länge. Fokuserade på mitt andetag och på att inte tänka. INTE TÄNKA. Mitt svåraste... Klev upp, varm och trött. Men stilla inuti. Sov men vaknade strax efter kl 04. Omöjligt att sova. Tankarna rasade i enorm hastighet. Och oroade mig. Gick upp sakta. Tände ljus efter ljus. Morgonprocedur i badrummet inför min yoga. Bestämde mig för att helt följa det som kroppen sa. Och på något vis där, så tidigt på morgonen med regnet piskande på taket så hittade jag en inre frid. Jag kan inte påverka händelser utanför mig. Väder. Flygplan. Andra människors handlande. Eller vad det nu handlar om för stunden. Jag kan försöka tygla mina tankar. Och jag har verktyg. jag har faktiskt det. I min yoga i den tidiga morgonen så kom mjukheten av en total närvaro. I varje andetag. Det var så befriande. En lång serie rörelser som sedan avslutades med en ganska lång meditation. Och jag reser mig. Lugn. Jag kan inte påverka något mer än mig själv. Och jag gjorde det. Han har landat och är på plats. Och jag är lugn. Till och med fridfull.

13 kommentarer:

 1. Åh så bra, att du hittade din frid till slut. Ja, jag har inget mer att tillägga till dina vackra forumleringar och insikter idag. Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att du fick frid!!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Fiiint.. Men min vän vad är sanningen....+

  SvaraRadera
 4. Underbart att ha verktygen för att landa i den insikten. Och så vackert beskrivet, som alltid i dina texter. Med hjärta och fantastiska formuleringar. Kram

  SvaraRadera
 5. Dröm är dröm och saga saga, drömmer det gör blott de svaga.....

  SvaraRadera
 6. Drömmar, sagor och sanningar?? Ibland får man obegripliga kommentarer som är svåra att förstå...

  Ni andra vänner, tack för era kramar och fina ord!

  SvaraRadera
 7. Underbart det där att höra! hur det kan ändras inom en, och naturligtvis att det slutade så bra! tror också fullt och fast på att man kan ändra en eländig dag bara man vill och kommer ihåg hur man ska tänka. idag gjorde jag det lite i allafall. men det där fulla fasta att komma ihåg...glömmer alltsomoftast bort sig själv i det tycker jag :)

  många varma kramar Lycke

  SvaraRadera
 8. Många varma kramar tillbaka Lycke, min vän!

  SvaraRadera
 9. upplevde något liknande på nyår då min pappa plötsligt blev dålig, gråvitgrön i ansiktet och allmänt konstig, snurrig, men hade svårt för att förklara hur eller vad han kände.
  jag blev så otroligt RÄDD, det blev som ett fysiskt påslag och i flera timmar sprang jag mellan vardagsrummet där vi satt och sovrummet där han låg, bara för att se att han andades och verkade vara ok. innan han gick och la sig kunde jag inte sluta fråga honom hela tiden vad han kände och hur han kände sig.
  men efter ett tag så tänkte jag precis så som du beskriver, att jag har inte kontrollen här, och det hjälper inte att jag blir hysterisk.
  varken honom eller mig.

  men obehagligt var det. och jag insåg hur rädd jag är för det. att mina föräldrar ska bli sjuka. gå bort.
  fint att du fann frid. det gjorde väl jag också, på sätt och vis.

  kramar!

  SvaraRadera
 10. Åh Sara, visst är det svårt när det plötsligt dyker upp situationer som handlar om våra nära och kära? Och som vi båda sedan insåg att det ligger utanför oss att bestämma. Livet är lite svårt ibland. Samtidigt så finns all frid att hitta. For oss alla. Kramar om dig extra mycket!

  SvaraRadera
 11. sovgott tillbaka till dig rara du *** Här kommer man minsann somna snart. länge sen jag kände mig så hängig. men då finns det ju inget bättre än mjuka täcken. blir glad av dina ord. de värmer minst lika bra...

  kramar om, Lycke

  SvaraRadera
 12. Åh Lycke, mitt ljus i natten. Kramar om!

  SvaraRadera