tisdag 10 januari 2012

Flygfärdig

Tidigt imorse lyfte planet med vår son och hans två kompisar. Mot Nya Zeeland. Och äventyret. Han har bott hemma under hösten, sparat pengar för att ge sig iväg. Och det var med blandade känslor jag höll om honom hårt. Vemodigt. Men vi vill att han ska ut i världen. Vad är bättre än nya perspektiv? Hitta proportionerna i tillvaron. Träffa människor man aldrig skulle hittat annars. Och samtidigt. Friheten. Att vi ska få vara två vuxna hemma. Bara. Och göra precis det vi har lust med. Inte så att han har stört. Men det blir annorlunda när barnen blir vuxna. Det finns ett läge då det är dags att putta ut sina flygfärdiga ungar. Eller att de tar sats själv och hoppar ut. Så att de får flyga själva. Hitta sitt eget sätt. Göra misstag och gå vidare. Precis som vi själva gjort. Lite vemodigt att den yngsta nu lämnar boet. Å andra sidan. Tänk vilket äventyr de ska ha! Först jobba på en fårfarm på Nya Zeeland och sedan Indonesien. Önskar dem god resa, många sköna dagar och framför allt upplevelser och möten. Safe trip A!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Hoppas det känns lika skönt nu när sonen har rest. Ibland vill man i alla fall att de ska vara hemma...
  Kram
  M

  SvaraRadera
 2. Förstår absolut dubbelheten. Pratade idag med en kollega om samma sak och vi landade i att man ju faktiskt får känna att det är just så. Dubbelt. Eller kanske mångbottnat. Det låter ju som ett storartat äventyr för dem! Stor kram!

  SvaraRadera
 3. M - ja det gör det! Och jag önskar innerligt att de ska få det fint.

  k - ja det är dubbelt, som så ofta i föräldraskapet. Det byter bara lite skepnad när barnen blir äldre. Och äventyret, det hoppas vi på. Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken grej det där! och hur länge det är kvar för mig :) känner redan hur tvehågsen känsla det är ...

  kramar om, Lycke
  (och jaa, visst var klänningen underbar!!!)

  SvaraRadera