måndag 2 maj 2011

Det är hon

Det blåser lite snålt. De flesta affärer är stängda och det är tomt på människor. Vinden är iskall. Lite snölukt i luften nästan, trots gröna träd. Jag går försjunken i tankar. Är långt borta när jag tittar till på henne. Hon är lång. Reslig. Kraftig på ett starkt sätt. Har en tyllkjol, som en liten flicka trots att fårorna är lite djupare inritade på sidan av hennes mun. Och en röd skinnjacka. Och inget passar på något vis ihop. Men samtidigt så är det hennes alldeles egna outfit. Och jag blir glad. Äntligen hittade jag något idag som gjorde mig glad. Och det är hon. Hon ler. Hon drar ett djupt bloss på sin cigg och är nästan osannolik. Hon bara står där. Människor med egen stil, egen karisma, så underbart! Om jag inte plötsligt hade drabbats av blyghet hade jag tagit en bild av henne :) Men inuti blev hon min sinnebild för dagen när det gäller styrka och mod. Och jag log och hon log. Stort. Hon som gjorde min dag. Med tyllkjol.

6 kommentarer:

 1. Being aware can become a habit!

  Grattis till en fin-fin guldstund och lycka till med kommande diamanter som förgyller vardagen!

  OsakaKRAM

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag gillar ditt ickedömande sätt att se på människor. Skriv mer om sådana vardagliga möten!
  Kram
  M

  SvaraRadera
 3. kara du, vackert mote igen.
  fint att lasa hos dig igen. hoppas jag kan komma tillbaka snart och stanna lite langre.
  men det ar bra att ta avstand ibland. och istallet mediterar jag oftare. det behovs.
  manga kramar

  SvaraRadera
 4. Sue - tackkramar!

  M - tack, jag ska försöka :)

  Sarapirat - min bästa pirat, jag har saknat dig! Men ibland måste man göra pauser och det låter fint att du mediterar. Skickar dig kraft och många kramar tillbaka!

  SvaraRadera
 5. Nej vad härligt!
  Jag har alltid varit en "sån som betraktat folk", som kan vila med ögonen på någon särskild hur länge som helst. Oftast är det såna som har Det omkring sig, något som skvallrar om en intressant personlighet. Det finns många får i vår herres hage, eller hur var det?! :)

  SvaraRadera
 6. Ja precis så är det Nina! Och jag är likadan, ibland måste jag tvinga bort blicken :)

  SvaraRadera