måndag 2 maj 2011

Böcker

Lite låg och lite trött. Kanske har att göra med alla avsked i stort och smått som pågår. Och att packa. Välja bland böckerna, det är svårast. Vi har många böcker men bara en liten del av dem kommer att få plats i nyhuset. Har alltid sett böcker som rikedom och något som gör ett hem ombonat. På mer än ett sätt. Men nu blir det inte riktigt så. Och handen på hjärtat, många av böckerna är det många år sedan jag läste och som jag inte kommer att läsa igen. Men ändå... Läser i en bok om Feng Shui att gamla böcker står för gamla tankar. Man ska inte samla på för många. Kanske ligger något i det? Att fylla på med nya böcker, även om böckerna i sig är gamla och skrivna för länge sen, så kanske energin flyter på mer som den ska. Eller låter det för lite mycket new age? Har en bekant som tycker att ha många böcker är lite skrytsamt. Att man vill visa hur mycket man läst. Tja, riktigt så tror jag sällan att det är. Faktiskt. Men det där med att rensa, även bland böckerna, och låta dem gå vidare till andra samtidigt som jag ger plats för lite fler nya böcker. Några i alla fall :) Det kanske är en god tanke? De böcker som jag har inom området yoga, meditation och mindfullness, de kommer självklart att vara kvar hos mig. De använder jag och läser och läser om. Hittar nytt och funderar över sådant jag tidigare tyckt varit spännande. Några hopsamlande dagar helt enkelt. Men en del böcker har varit omvälvande att läsa. I mitt liv. Har stått för något helt nytt. Böcker som förändrar. De finns och är riktiga juveler. Och de förändras, andra kliver fram och så återigen några andra. Just nu skulle jag vilja läsa en god skönlitterär bok, en gedigen roman. Har du något tips?

2 kommentarer:

  1. I min bokklubb är regeln att vi läser böcker under 250 sidor. Frågan är om det omfånget är vad man skulle kalla gediget? Jag inser till min stora sorg att jag nästan inte ens orkar det omfånget ens, men en bok som berörde mycket var faktiskt Yarden av Kristian Lundberg. Den är nog trots allt gedigen trots sin korthet. Läs den! (Och jag vet hur svårt det är att rensa bland böcker. Jag avundas dig inte den biten av flytten...) Kram!

    SvaraRadera
  2. Har inte ens hört talas om den! Jag ska genast läsa den :) Tack snälla du! Och jag våndas hela tiden men barnen kommer och hämtar en del så allt "försvinner" inte. Kram!

    SvaraRadera