onsdag 2 februari 2011

Kaninår! Gott Nytt!

I dag firas det kinesiska nyåret. Enligt den kinesiska kalendern är det harens/kaninens år som börjar. En del säger hare andra säger kanin :) Dessa år anses föra med sig lycka, välgång och god tur. I Kina hoppas man att året blir lugnare än året som gått, det vill säga tigerns år, då Kina drabbades av katastrofala översvämningar och jordskred. De som föds in i kaninens år anses vara tillgivna, medgörliga, trevliga och förståndiga människor som brukar ha många vänner. De blir bra jurister, diplomater och spelar gärna teater eftersom de har en kreativ sida. Kaninens år 1939, 1951, 1963, 1975 1987, 1999 , 2011
För min egen del var det mängder av olika förändringar förra året. Jag startade ett företag. Skaffade min alldeles egna plats som inreddes och renoverades i ett språng och som jag döpte till Stillastund. Gjorde min egen hemsida. Drog igång sorgbearbetning i grupp i en organisation. Startade yogaverksamhet med 2 grupper som idag ökat till 4 stycken. Vi började bygga om vårt sommarhus till ett vinterbonat och flyttar om några månader. Och min egen yoga? Ja, jag har landat i att jag gör min yoga. MIN. Och mailar ibland med min guru, får vägledning och går vidare. Åker på kurs i vår igen och ser fram emot det otroligt mycket. Bloggat mycket och mina cybervänner har blivit fler och närmare. Här får jag också mycket stöd och kan ventilera mina frågor och tankar. Underbart! Mellanbarnet flyttade hemifrån förra året och nu har vi sonen kvar hemma som också är på väg. Mitt liv förändrades alltså ganska mycket förra året. Kanske blir det skönt att efter tigerns år med stora språng tassa in i kaninens? Att förvalta alla förändringar som drogs igång under förra året. Och jag ser så fram emot det. Gott Nytt År!


Illustration: Jessica Chang, Epoch Times

8 kommentarer:

 1. Kanske blir det här året ditt år för att förvalta och landa i alla förändringar som skedde förra året. Jag önskar dig ett alldeles fantastiskt gott nytt år.

  SvaraRadera
 2. Jag är född i Harens år och tror du hårt på att det för med sig något... Dedär tunna linjerna som löper genom ens liv, parallellerna, andetagen... ja, jag vill tro och mår bra av att tro. Att detta år för med sig lycka och välgång ger mej dessutom lite fjärilar i magen och ett leende på läpparna. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Önskar att ditt år blir mycket framgångsrikt inom alla plan och väderstreck.

  Kramar från Haren i Osaka

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år till dig också! Det hände verkligen mycket under ditt föregående år! Stora viktiga saker. Hoppas att du får ett år nu när allt bara läggs på plats och stabiliseras! Jag är också född i kaninens/harens år och har nog inte funderat så mycket på vad det innebär, men beskrivningen kan nog stämma...;) Fast det kanske någon annan skulle göra en bedömning av. Kram!

  SvaraRadera
 5. Tack för ny kunskap & gott nytt år:-)

  SvaraRadera
 6. Så spännande att läsa!! Och visst var det väl så att det har varit extra rörigt ute i den stora världen ett tag... man kan bara hoppas att det lugnar sig nu! Och även för dig, vilken resa du gjort och sååå roligt det var att kika in på din hemsida, se fler fina bilder på dig och läsa din presentation!! (jag sitter själv med just de bitarna i mitt företag nu...!)
  Det känns ända hit att du hittat helt rätt med dit företagande!!! Fortsatt lycka till i lugnets tecken under kaninens år!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Den vita metall kaninens år kommer ge en något mjukare energi än den vita metalltigern...å vi (jag med) som är födda i kaninens år kan (om resterande födelsedata stödjer det) få ett mycket gott år. Men...årets energi är fortfarande metall vilket styr på många sätt (även om kaninens energi mjukar upp metall) och som såklart ger effekter för oss alla. Sååå...ett gott nytt år till oss alla!!!
  Annelie

  SvaraRadera
 8. Hej alla!
  Ja den där kaninen/haren verkar alltså ha ett metallelement kvar också. Tack Annelie för det. Och jag har ju en dotter född i ett kaninår, nog kan man hitta komponenter som stämmer när man tittar på fler delar och födelsedata. Kram och tack för era tankar!

  SvaraRadera