torsdag 17 februari 2011

En drottning

Och idag är det en helt annan dag... Det gråtmilda har fått ge vika för en sprallande sprittande energi. Kanske var det er respons på hur lika vi är, ni och jag, eller helt enkelt det att solen kastar sig igenom molnen och träffar mina kinder. Det kanske var byggmötet imorse bland ställningar och snödrivor. Idag vill jag skriva om andra saker än yoga :) Vi bygger alltså ett hus. Eller vi bygger om ett hus. Till stora delar. Ett hus som byggdes 1912 och som vi bott i alla somrar sedan över 20 år tillbaka. Som har legat i våra barns sommarland. Ett eget land. Ett land bara 10 km norrut, men ändå en helt annan värld. Och nu, nu ska vi se till att huset går att bo i året runt, med bra eldstäder och annat livsviktigt. Men det finns ju andra val vi måste göra också. Och nu är vi äntligen framme vid de valen. Vi vill ha en gashäll och en varmluftsugn. Och på IKEA så finns den, spisarnas spis. Som har två i en, kan man säga... en kombo alltså! Som en drottning kommer hon att stå i köket. Istället för den lilla bänkspisen vi haft tidigare. Det är som att jämföra en plasteka med en smäcker skonare. Och jag tänker på allt gott jag ska baka i den. I den enorma ugnen. Alla fantastiska koppar espresso som ska kokas på den gashällen, ingen kompaktkaffemaskin med små plastbyttor att stoppa i här inte :) Inte för oss. Och det är som jag nästan spricker när jag tänker på att jag faktiskt ska tassa upp varje morgon, elda i mitt nya yogarum och yoga rofyllt, glida nerför den nygjorda trappen och sätta på kaffet på den här spisen. Den ger mig lyckokänslor, den framkallar något moderligt i mig, den är helt enkelt den spisen jag aldrig haft och inte vetat att jag ville ha förrän nu. (Och nej, jag är inte sponsrad av IKEA :) måste bara lufta mina varma känslor för något så materiellt som en stor spis) En drottning som kommer att förgylla varje morgon!

5 kommentarer:

 1. Ojdå, nu blev jag också intresserad av en spis.Men gas är du inte rädd?
  Mvh
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Kommer och hälsar på dej sen :) :) :)

  SvaraRadera
 3. Nej, gas är inte farligt...otroligt bra att laga mat på gas...det gör jag varje dag.
  Njut av din drottning!
  Ett bra val

  SvaraRadera
 4. Du låter som jag! Fast jag har hakat upp mig på all sköns klänningar:) klart att du ska ha denna drottning i ditt kök...låter underbart...kram kram fina fina du...

  SvaraRadera
 5. Anneli, nej jag är inte rädd. Enligt min TCM-läkare så är gas bättre än el energimässigt för maten vi lagar. Han går till och med så långt så han säger att energi vid tillagningen är viktigare än om du väljer att äta kött eller inte!
  Nina, det ser jag fram emot! Du är VÄLKOMMEN!
  Marika, tack det ska jag!
  Toril, ja eller hur? Fast klänningar låter förstås mer flärdfullt än en spis :) kram kram bästa TOril!

  SvaraRadera