måndag 2 november 2009

Fyrverkeri idag!


För 22 år sedan kom hon. Min dotter som tittade storögt på mig med klok blick. Massor av svart hår och kärleken slog ned i mig och jag kände mig nöjd. Nöjd med att ha gjort detta. Fött ett barn trots den långa förlossningen. Tacksam för att alla fingrar och tår fanns där och förvånad över stillheten som kom direkt efter. Hon låg på min mage och tittade forskande på mig, som om hon tänkte - jahaja är det så här du ser ut?! Som jag borde ha tänkt...För så har det varit i livet med barnen och familjen. Att när jag haft närvaro och sinnesro för att lyssna och läsa av vad de vill - då har jag alltid lärt mig något. Sett något nytt. Nä. Jag är inte perfekt. Ingen idealförälder. Jag är hetlevrad och impulsiv även om det lugnat ner sig något, men jag känner ödmjukhet inför livet som kan skapa en helt ny människa. En människa med svart hår och kloka blå ögon där håret sedan blev rött och ögonen gröna :) Alla dessa förändringar och jag är tacksam för att få följa med på resan. Grattis L!

Bilden har jag lånat här: http://www.fotosidan.se/blogs/zoom/index.htm?date=2007-08-01

5 kommentarer:

 1. Åh det är inte alla som får ett blogginlägg på sin födelsedag! Eller CHOKLADOGRAM! Alltså. CHOKLAD-ogram! TACK. Och vad fint du skriver, jag sitter här och och blir lite rörd :) Ha en härlig dag du med! Pussar och kramar L

  SvaraRadera
 2. Varmt grattis! Det är något alldeles särskilt när ens barn fyller år - hela hjärtat värms ju upp! Och att dessutom få frossa i minnen från de första ögonblicken i deras liv...! Kärlek!

  SvaraRadera
 3. Krama L - denna underbara unge!
  I mogon firar vi. Åh, det väller upp känslor bara jag tänker på det. Hur dom växer.

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk vad dom växer! Kramar hem till er idag!

  SvaraRadera
 5. fint skrivet :) gratta henne ordentligt!

  kramar*
  /S

  SvaraRadera