torsdag 26 november 2009

Sanningens minut eller 10 saker om mig själv

Jag har fått awarden "You are an awesome girl" från Magdalena. Stort tack! Och jättejätteskoj! Jag skickar den vidare till tre andra bloggare som jag vill veta mer om, Anna, Marica och Sue. Här kommer 10 + 1 saker om mig själv:
1. Jag älskar människor och är väldigt nyfiken av mig. Nyfiken på andras liv och blir nästintill förälskad i nya bekantskaper. Tyvärr blir jag också ofta besviken när människor inte är de personer jag trott. Har alltså fortfarande en naiv, romantisk del som är intakt.
2. Mina styrkor är min envishet och min humor. Njuter av att retas och skämta. Något jag ibland kan driva för långt :)
3. Älskar musik och att dansa. Har en defekt i att alltid vilja sjunga med i de låtar jag kan. Och det blir många! Gärna med en improviserad dans till. Har två bröder som har haft svårt att tycka om mina framföranden…
4. Har en textil sida som har varit vilande ett bra tag. Har vävt mycket, stickat mängder och sytt alla mina kläder som ung. Nu längtar jag efter att dra igång något kreativt. Kanske virka?
5. Som ung var jag mycket mer våghalsig, liftade i Europa, åkte motorcykel och hoppade fallskärm. Idag känns den inre resan mer utmanande. Kan låta som en klyscha men är sann i allra högsta grad för mig.
6. Gillar italiensk film. Bertolucci, bröderna Taviani och Ettore Scola är mina favoritregissörer och favoritfilmen är Vi som älskade varandra så mycket av Scola. Tror ibland att jag kommer att tillbringa mycket tid i Italien. Kanske för att båda döttrarna pratar om olika framtider i det landet.
7. Är rak i min kommunikation. Väjer inte för konflikter och kan ibland uppfattas som tuff. Har svårt för skitsnack och folk som pratar bakom ryggen. Detta har gjort att jag ibland valt bort sammanhang som ändå varit viktiga för mig – just för att det inte varit ärligt och rakt. Vill ha ryggen fri och stå för det jag tycker. Se människor i ögonen, något av det viktigaste som finns.
8. Resandet! Jag och min man har rest väldigt mycket tillsammans med barnen. Luffat runt här och där. Indien är favoritlandet, föll handlöst in i en livslång kärlek första gången vi kom dit.
9. Fikar hellre än äter mat. Ja jag vet, hur politiskt inkorrekt som helst. Lät till och med mina barn välja mellan att fika eller äta mat, när de var små. Läser alltid dessertmenyn först när jag äter på restaurang och älskar att baka – inte matbröd – utan just pajer och annat gott.
10. Nästa år blir jag 55 år, alltså närmare pensionen än inte. Har alltid sagt att åldern inte spelar någon roll. Men efter att ha fyllt 50 har jag insett att livet inte varar för evigt. Mitt liv. Rent konkret insett det, precis som Sissela Kyle sa hos Skavlan i lördags. Det har varit vemodigt och något jag aldrig trott om mig själv att fundera över. Döden är numera med mig varje dag i mina tankar – det gör att jag lever mer här och nu. Den tibetanska livs- och dödsboken är något jag håller i handen och tanken när det känns tufft.
+ 1. Måste lägga till en sak. Jag har inte skrivit något om mitt jobb. Har tre utbildningar i bagaget och just nu jobbar jag med marknadsföring och kommunikation på ett universitet. Drömmer om att skriva en bok och hoppas på att sonen och jag ska komma igång med skrivandet på allvar.

Där kom den. En liten sanningens minut om mig. Hoppas det bjöd på någon överraskning!

12 kommentarer:

 1. Wow vad fascinerande Annika att höra om alla dessa sidor hos dig! Blev så glad när jag såg att du också älskar italiensk film - det har vi inte pratat om ännu:) När jag pluggade filmvetenskap plöjde jag mig igenom italienska filmer och jag älskar också Bertolucci, bröderna Taviani och Scola...jag tror t.o.m. att jag skrev något arbete om "Vi som älskade varandra så mycket" om jag inte minns fel. Kul att man har gemensamma intressen fast man inte vet om det:) Just nu håller jag på och syr för fulla muggar - det är så skoj:) Vi får prata mer en annan dag & upptäcka fler saker! Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Kanske därför vi trivs ihop?? Kram

  SvaraRadera
 3. Det var intressant läsning, skriva tycks du ju redan göra, men jag anar en roman av något slag, eller?
  Rob.

  SvaraRadera
 4. Tack kära Du för Din utmaning jag ska tänka på saken. Du verkar ha ett mycket innehållsrikt liv både partikulärt och universiellt ;0)

  SvaraRadera
 5. Dethär är ett intressant sätt att komma närmare personen bakom orden. Tack för att du delade med dej! Kram!

  SvaraRadera
 6. *skrattar* ja, något är det ju :P jag har alltid varit lite "rädd" för människor, blyg och försiktig, inte vågart att ta kontakten. nu gör jag det och jag berättar till och med om min sjukdom för främlingar! jag märker hur ödmjuka och känslosamma människorna är.

  om shanti*
  /S

  SvaraRadera
 7. Hej
  Jag antar utmaningen men hinner kanske inte skriva just nu....
  Kram

  SvaraRadera
 8. Anna - gör det när det känns att du har tid! Ha en superduperresa och NJUT <3

  Rob - tja, en roman lutar det åt. Ooops, nu blev jag nervös bara jag uttalade ordet!

  Sandra - du lockar fram det i dom tror jag.

  Nina, Marica - jag ser fram emot att läsa om er :)

  Kram på er!

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att lära känna dig bättre! Vi är lika på en del punkter faktiskt. Indien - det är väl något som de flesta yogis älskar?

  SvaraRadera
 10. Javisst är vi lika?! Indien, man kan inte annat än kapitulera :)

  SvaraRadera
 11. Det är klart jag antar utmaningen. Det kan dock ta ett tag innan raderna dyker upp. Den som väntar på något gott...
  Mysig helg!

  SvaraRadera