måndag 16 november 2009

Persistently


Persistently. Med det ordet i mitt huvud vaknade jag tidigt, tidigt. Mörkret ruvade utanför gråsvart och fuktigt. Fukten klär in allt. Rönnbären tunga av droppar. Persistently - ett ord som Z ofta använder när han beskriver vad vi kan kräva av oss själva när vi yogar. Att göra det. Men det är en väldig skillnad på hur man gör och att man gör. För man behöver inte pressa sig. För mig en väldig skillnad. All skillnad faktiskt. Så jag väcker kroppen försiktigt. Jag yogar. Persistently! Att vi tränar regelbundet är det som betyder något. Även det minsta lilla gör skillnad. På lång sikt. Men detta innebär inte att alltid att svettas och ta i. Som Nina skriver idag - om hon vill träna på kvällen och det känns bättre då gör hon det. Visst är det så vi ska lyssna till oss i denna vilans tid? Att inte pressa men att göra. Så rätt han har, den gode Z. Persistently!

3 kommentarer:

  1. Precis vad jag behövde höra idag! Haft så svårt att komma upp på morgonen men ska göra det och yoga så mycket/lite ´jag känner för!

    SvaraRadera
  2. Bra ord! Jag arbetar för att bli bättre på det här med att vara persistent! Inte lätt alla gånger men det ska nog gå:) Kram på dig från Helena

    SvaraRadera
  3. Förlåt lite trassel, gjorde visst två likadana inlägg...:) blev lite väl ihärdig i detta att GÖRA :)

    SvaraRadera