söndag 29 november 2009

Mjuk och stark

Det är bara jag i hela världen som är vaken. Dimman ligger som en ljus filt runt alla hus. Det ser fuktigt ut. Men mjukt. Vaknar med ett sinne som vill skriva och en kropp som vill yoga :) Kan inte önska mig en bättre start på dagen. Jag tränar mjukt. Men starkt. Det kräver en hel del. Och jag älskar det! Att det kräver saker av mig, att inget är lättköpt. Att jag utmanas på flera plan. Strävan efter att kombinera styrka och mjukhet. Så vackert! Så svårt! Min strävan.
För några år sedan bodde L i Paris och hon tränade även Shadowyoga där. För en fantastisk lärare, Akiko. En ödmjuk, generös person. Mjuk. Men stark. Hon personifierar på något sätt yogan för mig. En som ser, lyssnar och ger det just DU behöver. Utan att göra det för "lätt". Jag är så tacksam för att L mötte henne, så tacksam för att hon tog sig tid att se min dotter. Att hon gav henne nycklar. I livet. I yogan. TIll det krävs ett tränat öga och ett varmt hjärta. Mjukt men starkt. Idag när jag tänder första adventsljuset går mina tankar lite extra till Paris och en underbar japansk lärare inom yoga. Så mjuk och stark!

Bilden är tagen i Akikos shala i Paris av Dan Lindberg

4 kommentarer:

 1. Ibland finns yogan där genast man vaknar och det är sådana dagar som den finns med på ett sätt utöver det vanliga!

  SvaraRadera
 2. visst är den fin :) jag tror att jag ska säga det till konstnären. blir så sugen på att måla själv. tack, smärtan försvinner mycket snabbare nu, så det går framåt, även om det är tufft emelanåt.

  shanti*
  /S

  SvaraRadera
 3. jag kände också så när jag vaknade och tittade ut, så mycket dimma! jag bor rätt så nära dig, i linköping, så vi kanske har samma väder? ja, det är bra att du utmanar dig. det låter svårt att vara stark och mjuk, men yoga är ju en kombination av båda.

  ljus*
  /S

  SvaraRadera
 4. Härliga rader från dig idag.
  Morgonstund har guld i mund.
  Morgonyoga känns alltid extra fräsch.

  SvaraRadera