onsdag 4 november 2009

Stadig


Sov! Inte länge men obrutet. Det är huvudsaken för mig. Lite dippar får man ha ibland, men skönt när det vänder. Yogade! Åh, det var lite stelt och kantigt först men jag bara lät det vara. Plötsligt var jag i det igen, andningen som ett varmt litet djur i magen och jag bara flyter. I centrum! När jag är helt centrerad i mitt eget centrum - då rör sig armar och ben på ett helt annat sätt än när jag inte är där, då kan det darra både i armar och ben. Men när jag är i min mittpunkt - då är jag stadig. Som ett berg. Stark. Det är en enorm skillnad. Det är hela skillnaden skulle jag kunna säga - när andningen frigör energin inombords och jag koncenterar mig på mitt centrum snett nedåt från naveln sett. Från min första början - där kroppens tillblivelse startade med de första cellerna. Och när andningen verkligen utgår och styrs därifrån. All skillnad i världen! Har slutat haka upp mig på vart jag kommer med armar och ben - när jag är centrerad då ÄR jag.

4 kommentarer:

 1. Perfekt fokus. En asana kan man visualisera och ändå nå samma effekt. Armarna och benen hittar nog sin plats sist och slutligen.

  SvaraRadera
 2. du sover ikapp, det brukar jag göra :) ja, det är verkligen annorlunda när man är centrerad, det är som yogan känns mer då

  shanti*
  /S

  SvaraRadera
 3. Att tänka andningen som ett varmt litet djur i magen - härligt! Tycker mycket om dina rader, hela ditt fokus avbildas. Kram.

  SvaraRadera
 4. ja, det är underbart :) jag har blivit lite bättre och får inte så ont i huvudet, det gör att allting känns lättare! visst är det mysigt?

  ljus*
  /S

  SvaraRadera