tisdag 3 november 2009

Vargtimmen

Fyra morgnar i rad har jag vaknat 03.32...Exakt samma klockslag. Utan att jag vet riktigt varför. Det är för tidigt att kliva upp och jag gör allt för att somna om. Men det vill sig inte. Morgon efter morgon ligger jag där och vrider mig i vargtimmen och undrar vad som pågår. Somnar oftast till en liten stund innan klockan ringer. Då är jag som drogad. Kroppen som cement. Vet att jag inte kan forcera mig själv till att träna i det läget. Har gjort det tidigare och alltid gjort illa mig på något vis. Tankarna surrar och snurrar. Jag vill träna. VILL. Men det funkar inte riktigt. Detta vet jag inte riktigt hur jag ska hantera. Det får bli en träningsstund på kvällen. Men det är inte samma sak. INTE samma sak. Imorse när jag slumrade till innan klockan ringde drömde jag en väldigt tydlig dröm, jag var ute och körde bil, upptäckte att jag satt så lågt att jag inte såg människorna i trafiken. Blev orolig att jag skulle köra på någon - då upptäcker jag att jag sitter i baksätet! Baksätet... Tja, någon annan kör och styr och jag får bara åka med. Kan det sägas tydligare?! Snurren som är på jobbet i och med omorganisationen och allt annat som är på gång. Inte så konstigt om det undermedvetna jobbar med det. Men där fick jag svaret. Som ofta i mina drömmar. Jag kan bara åka med just nu. Så får det bli!

4 kommentarer:

 1. Vad skumt Annika - när jag var lite yngre drömde jag ofta att jag satt i baksätet och körde bil. En riktigt obehaglig känsla. Dags att ta tag i ratten?!? Eller kanske bara åka med, som du skriver. Det beror kanske på vilket läge man befinner sig i. Hoppas du får sova bättre framöver! Kram Helena PS. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Drömmarna säger oss saker, det är bara att lyssna. Det är du som lärt mig det!!

  Jag tycker du ska ta rattten! :)

  SvaraRadera
 3. ta det lugnt och försök att hitta din yogastund på kvällen, eller när du kommer hem :) det är bättre än inget. försök att slappna av, kanske lyssna lite på avslappningsmusik när du är vaken? eller ta en kopp thé? kanske det hjälper?

  ja, drömmar är brev till oss själva. lyssna på dem.

  shanti*
  /S

  SvaraRadera
 4. Tja, ni har både rätt och fel :) kan inte ta ratten i alla sammanhang, det är inte upp till mig... Men däremot kan jag det i vissa lägen. Ska göra det! Och drömmarna är livsviktiga, speciellt när jag får så tydliga budskap från mig själv.

  SvaraRadera