torsdag 17 november 2016

Lite matt och känslig

Ibland blir jag lite matt. Jag ser människor länka till mig utifrån det jag skrivit, som om jag är någon slags sträng lärare. Jag läser kommentarer jag inte riktigt förstår. Får mail där människor är upprörda. Och jag fattar. Jag berör. Det vill jag ju. Men jag vill en gång för alla slå fast att det jag skriver är högst personligt. Jag har verkligen varken facit eller "rätt". Det är inget jag heller strävar efter. Jag har valt att dela det som är min yogaväg. Och hur hela mitt liv egentligen påverkas av det. Och att allt som oftast sker det i utmaningarna, det svåra, smärtsamma och tuffa. Men ändå. Några före detta bloggvänner har gått i taket, fått spunk på det som jag tycker. Det som jag funderar över. Kanske säger det något om vår tid. Att man får finna sig i detta när man visar sig? Jag vet inte. Hur kan man bli så uppjagad över att någon tycker olika? Jag förstår det inte men har förstått att nätet svämmas över av detta. Att man är ett knapptryck bort. Det skrämmer mig att vi bara ska vända oss till de som vi är exakt lika. Vart tar det oss? Jag älskar mångfald. På alla sätt. I tillvaron, i samhället, i yogan.
 • Jag är känslig. Jag är till och med högkänslig. Trots att jag är social, pratsam och utåtriktad. Som barn var jag otroligt blyg. Det betyder ändå att jag säger det jag tycker, ofta med hjärtat vilt hamrande. Men jag har lovat mig själv att stå upp för det jag tror på. Inget annat.
 • Jag älskar dialog. Respektfull. Det bästa jag vet är när man har en dialog, diskussion om något och INTE tycker lika. Något som annars i Sverige kallas för diskussion är när två människor sitter och håller med varandra. Hur ska något utvecklas då? Och framför allt att vi svarar på det vi pratar om och inget annat.
 • Jag älskar att vi kan mötas över yogagränserna utan att någon yoga är "bättre" än den andra. Är känslig för värderingar och tycker inte de hör hemma någonstans. Allra minst i yogan. Men har sett det mycket, både i klasser och på nätet.
 • Jag känner mig ensam ibland, som Shadowyogini och i bloggvärlden. Men tänker att likheterna är större än skillnaderna. Kanske har jag fel.
 • Ju mer jag visar av mig själv och framför allt mina tillkortakommanden, ju fler möten får jag, vi är så lika innanför skalet. Jag skriver idag om saker jag aldrig skulle drömt om för 7 år sedan när jag började blogga. Ändå funderar jag ibland. Även om jag bara skriver om en strimma av mitt liv, så tror många att de vet allt om mig... Jag har fått de mest besynnerliga mail.
 • Jag är vanlig. Jag är en kvinna på 61 år. De flesta jag läser hos är 10-20-30 år yngre än mig. Gör det något? Nej. Men ibland känner jag mig ensam i min ålder. Erfarenheterna i livet och var man är, när barnen flyttat, när jobbet är slut och man bara har sig själv igen, de hittar jag inte så ofta. Många som är 20 år yngre vill tro att de har samma erfarenhet, men det är ju omöjligt. Sedan kan man självklart vara klok som en bok även om man är 20. Men det är något annat.
 • Jag är besatt av kommunikation. Därför bloggar jag. Därför delar jag. Därför skriver jag. Men idag känner jag mig matt.
Jag förstår att mina känslomässiga reaktioner och uppflammande små vredes eldar hänger ihop med min yoga och det jag kämpar med varje morgon. I morse så att svetten rann. Jag vill dela men inte bli ifrågasatt. Just nu orkar jag inte med det. Läs med ditt hjärta är du snäll när du tittar in här. För även om jag är rak betyder det inte att saker inte sårar.

En kollega (ni vet de där som säger att de är så blyga så de aldrig ska behöva yttra ett ord och samtidigt sitter och tycker tusen saker som de sedan säger bakom ryggen) sa till mig en gång: Va, blir du ledsen, du som är så rak? Som om jag var okänslig bara för att jag vågade visa på saker som inte stämde. Walk a mile in my shoes!

10 kommentarer:

 1. Jag suckar här till mitt tidiga morgonkaffe.
  Den där rädslan för att se utanför lådan, rätt och fel, det som måste vara på ett sätt. Så förbaskat tråkigt!!
  Och så outvecklat.

  För vad lär man sig om man bara går med strömmen? Om man bara ser en väg?
  Det är ju inte svårt att bara åka med. Däremot är det svårt att vara den som för en skuta (nu kom farfar igen). Men man lär sig på den vägen.

  Jag har fått tagit skit många gånger. Framför allt bakom ryggen.
  För val jag gjort, livet jag levt och det liv jag lever nu.
  Men det är mitt liv som har lärt mig det jag kan. Som har lärt mig att se människan inte ytan. Det vill jag inte vara utan.

  Förstår att det känns.
  Men vi är många som tycker tvärtom. Som kanske inte håller med om allt, för att man har sin egen väg, men som hittar inspiration och får tankar av det du skriver.

  Jag trodde att du liksom skulle ta paus under resan.
  Vilken jäkla tur att jag hade fel=))

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog ganska lika Hannis 💜Som vi konstaterat förut. Jag har också fått skit bakom ryggen men det kommer ändå fram till slut. Ingen går fri även de som viskar bakom andra syns till slut. Mitt sätt nu för tiden är att gå åt ett annat håll. Men här har jag svårt att värja mig. Trodde inte heller jag skulle skriva så mycket med det händer så mycket! Kanske dumt, just idag känner jag mig skör och lite ledsen och det är 30 grader varmt och vi har varit en sväng på stranden. Yogan jobbar ändå. Varm kram och tack för dina ord ❤️

   Radera
 2. Å Annika, hoppas verkligen inte att det var jag som skapade oro hos dig. Jag länkade ju för att jag gillar dig. Du får mig att tänka till. Ifrågasätta mig själv. Om det var jag så är jag ledsen för det. Menade inte att det du säger är det rätta och alla andra har fel. Herregud! Jag skriver under helt på det Hannis säger om att jag hittar inspiration i det du skriver...även igenkänning ofta...fast vi inte alls är samma person. Vill krama bort det ledsen! Kramar i massor <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo lite ledsen blev jag när jag läste hos dig, jag förstår att du inte menar något illa och jag är superkänslig just nu, men det var något i din formulering som gjorde att jag kände mig liten. Men det är framför allt andra personer som fick mig ur balans.
   Tack för dina ord, stor kram!

   Radera
 3. Jag tycker du är fantastisk på att sätta ord på saker! Jag hoppas innerligt från hjärtat att du har en fantastisk tid down there med din lärare. En ynnest att få del av sådan kunskap. Keep up, this too shall pass. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack. Ja det är en stor ynnest och jag är tacksam varje dag även om benet känns som det ska gå av! Stor kram

   Radera
 4. Du är sann. Sat Nam.
  Kram på dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag har det som måttstock. Kramar!

   Radera