onsdag 12 december 2012

Skicka vidare

Som ringar på vattnet. Sprider sig det goda. Vet inte om ni har sett filmen Pay it forward, men det handlar om att det man gör gott för en människa, det för den människan vidare till någon annan.  Alla får del av det fast av någon annan, kanske okänd person.Igår morse var jag med i en sådan äkta situation där jag mötte godhet.
   När jag kör ut på stora vägen, känner jag att bilen kränger. Ratten går inte att hålla upprätt. Jag misstänker punktering och stannar till vid första bästa plats, som är en busshållplats. När jag kliver ur bilen slår jag runt, det är ett tjock snötäcke men med blank hård is förrädiskt under. Jag slår min armbåge stor och blå, hela ena sidan och på något vis lyckas jag böja mitt högerben under mig så mitt knä också får sig en kyss. Det står några människor och väntar på bussen. Jag skäms. Det är min första reaktion, jag känner mig generad. Men jag kommer snabbt upp och konstaterar mycket riktigt - punktering på höger framdäck. Suck. Då kommer det fram en man som jobbar på Tekniska förvaltningen i stan och som håller på och röjer bort isen och snön just på busshållplatsen. Han erbjuder sig att byta mitt däck, snabb är han och bra blir det. Han är mest bekymrad över att jag slog mig. Frågar flera gånger om jag är yr i huvudet. Säger sedan - min fru är brevbärare och blev hundbiten härom dagen, du vet som i en film, säger han och ler snett. Hon blev hjälpt direkt och när du nu kom med en punktering så ville jag ge något tillbaka till de som hjälpte min fru.
   Jag blir tyst och varm. Vilken vänlighet. Och allt rinner av i form av tidspress, jag hinner ändå inte i tid. Jag tackar honom flera gånger men han vill knappt säga sitt namn, han ville bara skicka vidare. Jag tar det med mig inuti, lite kan göra mycket. Vi kan alltid göra något för någon. Har du mött det i någon situation?

7 kommentarer:

  1. Ljuva, kloka karl!
    Hoppas du inte är helt blåslagen idag, kram!

    SvaraRadera
  2. ojoj, tårar i ögonen såklart. tunnhudad som jag är händer det som oftast, men särskilt för sådant. det vackra i vardagen där den lilla gesten betyder så mycket. vilken fin man..* kommer inte på någon särskild sådan uttalad situation, men när folk är goa och glada mot en så förmodar man ju att de är med i en sådan vacker våg..en skicka vidare känsla som smittar av sig om så bara genom ett leende. och nu smittade din glädje av sig till mig så jag får skicka vidare idag..

    kramar om, Lycke

    SvaraRadera
  3. Tårar i ögonen så otroligt fint! Tänker på allt du ger med din yoga mm. Det kommer tillbaka till dig:-). Kram

    SvaraRadera
  4. Nu gråter jag en skvätt. Så fint. Hoppas du inte slog dig allt för illa. Jag såg den filmen. Kan inte komma på att något sådant hänt mig, men vad underbart att han fanns där för dig just när du behövde.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Ja det var fint. Och nej, så blåslagen är jag inte, lite mörbultad och öm, svullen i ena knäet och armbågen. Det går över. Men värmen finns kvar!

    SvaraRadera
  6. Blir rörd till tårar av detta. Så vackert! Jag tänker också så, att om det varit någon i min närhet som behövt hjälp så hade jag velat att personen fått den hjälpen. Så därför försöker jag hjälpa om jag kan. Ett fint perspektiv att ha med sig <3

    Har du förresten hört inslaget om den hemliga kärleksgerillan?
    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/118915?programid=3052

    Kram!

    SvaraRadera