tisdag 18 oktober 2011

Påminnelser och perspektiv

Påmind. Man blir påmind ibland om att inte grotta ner sig i sina små problem. Inte blåsa upp dem. Låta dem vara på rätt nivå. Mellan mina yogagrupper igår kväll pratade jag med en mycket god vän. Som ringde för att hennes mamma hade dött... Ja. Ja. Ja. Där kom insikten ramlandes igen. Perspektiven på det man har. Och vi pratade. Sedan gick jag in i min egen shala. Gjorde ett mjukt pass med mina elever. Men stärkande och kraftfullt. Jag ägnade min yoga till hennes mamma. Av hela mitt hjärta! Åkte hem. Stärkt i min kropp. Något ramlade bort. Något kom dit istället. Att yoga för någon annan, det är mäktigt. Och när man gör det innerligt, så blir det skillnad. Den där skillnaden som man inte kan förklara förrän man känner den. Man måste göra det själv. Och jag vet att jag skrivit om den boken tidigare, How Yoga works, men jag påminner om den igen. När man ägnar sin yoga åt andra. När man undervisar även när kroppen känns motsträvig. Det är ändå det jag vill. Jag tackar för påminnelser och perspektiv idag. Och jag ägnar min yoga åt min vän och hennes mamma ikväll också.

6 kommentarer:

 1. Vad fint att yoga för din vän och hennes mamma <3

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Det är alltid bra att få lite perspektiv. Och att göra något för andra, när det känns rätt...
  Carina

  SvaraRadera
 3. Ja, vad fint kära du! ibland ger det så mycket gott i kroppen att ge av sina energier, av himlens energier åt någon annan. Känner lite sådant fokus jag med och det är så skönt..
  och ja, jag tror minsann guldsmeden får jobba ut ringarna åt mig, för det verkar ju inte sitta i vikten (ler)

  kramar en tisdag, Lycke

  SvaraRadera
 4. Här är en till som ska undervisa ikväll trots att kroppen känns motsträvig. Fast jag tänker att vi gör passet tillsammans & jag förmedlar något större än bara mig själv.. Kram

  SvaraRadera
 5. Tack kära vän. Det ger mig kraft! Kram Ingrid

  SvaraRadera
 6. Lotta - tack och kram!

  Carina - eller hur? tack för dina ord.

  Lycke - klart guldsmeden ska jobba ut ringarna :) och kram och extra energi till dig :)

  Ulrika - du kan inte ana vad rätt dina ord landade i mig! Och varför jag undervisar. Tack! kramkram

  Ingrid - kramar och tankar ♥

  SvaraRadera