fredag 21 oktober 2011

Slut och början

Förändringens vind. I mig. Haft en tanke. Ett tag. Läste den i en annan blogg idag. Vet inte riktigt vad det står för. Men något för mig framåt. Vidare. Jag är inte rakt av modig och klipper här. Men. Jag funderar på att lägga ner min en aning om yoga. Kanske... är den klar? På något vis. Min lilla aning har växt lite. Känns som det som händer i mig nu, har jag skrivit om tidigare. Yogans utforskande handlar också mycket om det jag inte kan beskriva med ord. Men vägarna dit. De känner jag igen även om det är en resa som aldrig slutar. Skrivandet vill annat. Häromdagen startade jag en ny blogg, annikas andetag. Bara sådär. En känsla inifrån min mage, mitt centrum som ville något. Så jag gjorde. Utan att tänka. Jag är på sätt och vis besatt av andningen. Andetaget. Och allt allt allt som hänger ihop med det på olika vis. Går distanskursen effektiv andning för Maria och följer med i det som händer. Alltid kan man hitta något nytt. Ny kunskap. Nya sätt. Jag har varit så bra på att djupandas. Tidigare. Är väl det som alltid fungerat för mig i yogans värld. Egentligen. Det fysiska med utmanande asanas för mig har varit mer problematiskt. Där allt gjorde ont i början. ALLT! :) Men efter min galloperation för 3 år sedan så förändrades något i mitt andetag. Utandningen tog tvärt slut. Som att klippa av något efter halva tiden. Jag känner inte igen det. Och jag kan inte beskriva det bättre än så. Jag jobbar för att hitta tillbaka till mitt hela andetag. För det går ju. Jag är säker. Även om jag inte är där ännu. Vårdcentralen utredde mig. De hittade bara en nedsatt lungfunktion men kunde inte svara på frågan varför... Min TCM-läkare sa att jag behövde någon annan behandling än hans, han hittade inte helt rätt. Zhander har hela tiden uppmärksammat mig på det här och varit bekymrad, givit mig asanas som hjälpt en del men inte hela vägen. Därför reste jag till Indien på hans inrådan. Nu är jag på väg i en riktning som känns rätt, efter den ayurvediska behandlingen. Annorlunda. Något är förändrat i mig. Och då fokuserar jag där. Så tänker jag. Följer du med in på den stigen som andningen tar mig? Kanske skriver jag här också fortsättningsvis. Senare. Just nu känns det annorlunda. Det är allt jag vet.

7 kommentarer:

 1. Det kändes lite tråkigt att läsa här idag! Jag vill gärna höra och läsa dina tankar om yogan i fortsättningen också! Jag tittar in på din andra blogg också.
  Kram
  M

  SvaraRadera
 2. Vad lustigt. Jag har haft precis samma tanke i några dagar. Att jag känt mig färdig med bloggen. Som att jag gått vidare utan den. Men samtidigt har den gett mig så mycket och jag hade stora planer för den. Men nu verkar jag gå åt en annat håll. Har svårt att släppa taget, så jag väntar nog ett tag till med beslutet. Får se vilket håll jag går åt. Jag kommer i alla fall följa din nya blogg, dina tankar är så härliga att ta del av! Kramar o Lycka!

  SvaraRadera
 3. Följer dig på din nya blogg med nyfikenhet!! Hoppas du bara inte slutar blogga för jag trivs inne hos dig <3

  Ha en bra helg!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Klart jag följer med dig! På den nya stigen...

  SvaraRadera
 5. Jag följer med till den nya bloggen, förstås. Jag yogar inte, men tycker om ditt tänk och ditt sätt att uttrycka dig. Bloggandet är ett komplext fenomen, och man behöver kanske bli klar över syftet...Men, det blir spännande att följa dig i det nya:)
  Carina

  SvaraRadera
 6. Aha... du går över till den, jag skrev där inne nyss och trodde du körde parallellt. Nu förstår jag:)
  Visste inte detta om din andning... låter obehagligt... och jag hoppas du hittar hela igen. Låter som du har en spännande tid framför dig!!:) Vi ses på nya bloggen du fina!:)
  KRAM

  SvaraRadera
 7. M - så blir det, jag fortsätter här också. kram

  Lotta - tack, nej det gör jag inte. Kram!

  Marie - skönt att höra!

  Carina - tack! och jag fortsätter som sagt med två bloggar nu :)

  Milla - nej jag har båda, tack snälla du. KRAM!

  SvaraRadera