lördag 12 mars 2011

Måste bara ta mig levande igenom dagen


Ibland har jag individuella lektioner. För att det inte passar in på något annat vis. I tillvaron. För att alla inte vill träna i grupp. Idag träffade jag två olika personer. De hade varsin egen timme med mig. Den första hade fått det i present av sina barn. En helt underbar gåva som jag ser det. Oavsett vem läraren är :)
Och den andra kvinnan. Hon hade en del problem och krämpor som vi har, lite här och där. Ibland. Men det som fångade mig mest var att hon sa att en lång tid i hennes liv hade mantrat varit - jag måste bara ta mig levande igenom den här dagen. Och att det var alldeles för många dagar som varit så... I hennes liv. Som jag känner igen det! När utvägarna verkat blockerade. Det kan ta tid att hitta andra stigar. Att orka göra det. Men hon hade gjort andra val, steg för steg och nu hade hon hittat till yogan. Om det kanske var något för henne. OM. Kanske. Jag är ingen fanatiker även om jag själv älskar det som händer när jag yogar, trots problem och motgångar ibland. Alla måste få välja sin väg. Och välja om yogan är något för en själv. Känner mig privilegierad som får förmånen att introducera yoga för första gången för någon. För att se var det landar. Vem människan är mitt emot mig. Ta hänsyn. LYSSNA. Vi gör mjukt. Lite grann. Uppvärmning, solhälsningar, lite sittande och liggande till slut i savasana. Solen kastar reflexer och solkatter i hela rummet som doftar rökelse. Ljusen tända och lugnet inuti. Och att möta en människa som är på väg från att bara lyckas ta sig levande genom dagen till att göra aktiva val för sitt eget välbefinnande. Och växande. Jag böjer huvudet. Säger som Nina skrev härom dagen, jag har det bästa av jobb och tacksamheten är stor.

12 kommentarer:

 1. Waw. Vilket möte. Fantastiskt. Tänk att kunna göra skillnad. Det känner jag som ett oerhört priviliegium även i mitt yrke. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Vad härligt för dig att få förmedla yogan. Jag känner igen mig i hennes historia, att bara orka igenom dagen och med lite yoga så gör jag det.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 3. Vad underbart att få vara den personen, som hjälper någon på resan mot något bättre. Kanske mot ett yogaliv. Härligt! Kram

  SvaraRadera
 4. När eleven är redo dyker läraren upp.. Kram

  SvaraRadera
 5. Vad underbart det låter, ett ordlöst och ordfyllt möte. Jag blev omedelbart sugen på att ta upp yogan igen - har du möjligtvis något tips på bra yogaställe i Malmö? Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt!
  Att möta människor. Att få lära, få ge, men lika mycket att själv få.

  SvaraRadera
 7. tänker mig att det måste vara helt fantastiskt, på tu man hand. en sådan intim kontakt. inspirerande!

  SvaraRadera
 8. Och jag hade ju gärna haft en sådan där ensamstund med en yogalärare som du. Känner att jag vill så gärna, men det är så många hinder emellan. Det måste vara härligt att få jobba med något där man får följa människor på vägen så långt som du gör! Kram!

  SvaraRadera
 9. Yogamamma - ja det är en förmån! Kram
  Viralila - förstår att du har det tufft många gånger. Kramar!
  Maria - ja det är härligt. Kram
  Ulrika - ja du har rätt! kram
  Marika - ja! Kram
  Anna ser dej - ja det är underbart. Tyvärr har jag ingen kontakt i Malmö när det gäller yoga. Men du hittar någon! Kram
  Nina - ja det är sant, att man själv får också- Kram
  Sarapirat - ja det är det. Kram!
  k - och tänk om vi kunde mötas du och jag! Ja det är underbart och något jag vill ägna mer tid till. Kram

  SvaraRadera
 10. Tack för din blogg! Snart kommer även en om yoga från mitt håll!
  Om nava shivaya,
  Anna

  SvaraRadera
 11. Låter spännande! Lycka till och skicka gärna dina adress till mig.

  SvaraRadera