torsdag 10 mars 2011

Ordlöst

Ordlöst. Det jag söker. Jag som älskar ord. Som gärna använder ord :) Synonymer och adjektiv klingar fint i min värld. Smyckar olika delar. Känslan av att hitta rätt. Vrida och vända. Men det finns ju det andra också. Det som man inte sätter ord på, som finns ändå. Som alltid finns. Under ytan. Hos oss. ALLA. I tider som vår måste man ofta sätta ord på allt möjligt. Men den andra delen är lika viktig. Kanske viktigare i vissa lägen. Att försöka beskriva det jag känner i yogan ibland, det har jag aldrig ens försökt, för att det inte går. Men vägen dit kan jag gärna prata om. Skriva om. Dela med er. Och få något tillbaka. Jag har tittat på ett filmklipp som ger mig allt det ordlösa. Men det är inte yoga. Det är dans. Eller är det kanske samma? Som man uppnår. Det finns så många vägar dit. Dit vi vill. Dit jag vill. Och jag lägger upp klippet där den totala tilliten faktiskt nockar mig. Jag kan titta på det hur många gånger som helst. För det rör vid något i mig som är helt underbart. Hur har du det med din ordlöshet? Känner du igen dig?

PINA - Dance, dance, otherwise we are lost - International Trailer from neueroadmovies on Vimeo.


PINA - A film for PINA BAUSCH by WIM WENDERS.

7 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Jag kände mig ordlös i dag, det var som att jag bara skrapade på ytan när jag försökte skriva ner min yogaupplevelse för det var så mycket mer.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 2. Wow. Blev just ordlös!
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag älskar dina inlägg! Det här var underbart.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 4. åh, när ska den ha premiär!? jag väntar och längtar.
  på tal om det du skriver, om orden....jag läser just nu en bok om relationer och intimitet och han skriver så himla bra:
  'we like to believe that 'communication problems' underlie most relationship difficulties because we welcome the idea we can literally talk our way out of anything. we love the fantasy that we can 'understand' and 'express' our way out of our dilemma.

  det går ju även att relatera till saker som inte har med relationer att göra. men jag tyckte det passade precis in på det du skriver. vi kämpar så hårt med det verbala hela tiden. ibland måste vi kanske bara acceptera att allt inte behöver sägas?

  SvaraRadera
 5. Viralila, så är det ofta, går inte att sätta ord på. Kanske man inte ska heller.
  Jenny - jag vet!
  Anneli - tack, visst är det vackert!?
  Sara - jag vet! Jag har googlat, leta och kollat... hittar ingen information någonstans. Men det kommer väl. Gillade ditt citat och jag håller med dig i det du skriver.

  SvaraRadera
 6. vilket fantastiskt uttryck i dansen... vore ju verkligen en hit att se!

  SvaraRadera