måndag 12 oktober 2009

Egentligen


Skön morgon med hela min serie. HELA. Har inte gjort hela sedan jag låg i influensan. Men nu. Nu sitter den där igen och allt är som vanligt. Som det ska. Varken mer eller mindre. Skönt med sådana dagar också. Men när jag kommer till jobbet är det kaos och trassel. Uppgjorda lösningar funkar inte, folk är inte anträffbara och så vidare hela vägen. Känner hur ilskan letar sig fram explosivt i mitt inre. Arg! ARG! Sätter mig sedan inne på mitt rum, andas lugnt. Andas lugnare. Och då knackar en annan arbetskamrat på dörren, berättar att hon provat yoga för första gången i helgen och är salig. Hon vill berätta och det bara bubblar ur henne. Allt rinner av mig. Att se hennes lysande ögon beskriva allt som hon kände och vad som hände. Ibland behöver man påminnelser om vad som egentligen är viktigt. Egentligen!

Bilden på mandalan är lånad härifrån: http://www.loewenzahn-malschule.ch/?page_id=30&lang=de&nggpage=2

8 kommentarer:

 1. Hej vännen!

  Grattis till en hel serie! Själv gjorde jag yoga framför TV:n igår. Rakt upp och ner, inga krav på prestation, koncentration, ordning. Jag bara gjorde! Upptäckte efter en stund att jag sjunkit in i totalt lugn, och att någon andades i takt bredvid mig..Det var lilla W, som satt med ett stort leende, i en perfekt lotus mitt emot mig. Vilket uppvaknande! Helt underbart.

  Bra jobbat att låta ilskan rinna av! DET fixar verkligen inte alla..

  kram

  SvaraRadera
 2. W! Kan se honom framför mig, perfekt lotus - låter vackert! Ilskan ja, den kommer snabbt ibland men försvinner lika snabbt. Tack och lov!

  SvaraRadera
 3. Har också märkt att andningen kan få åtminstone irritationen att rinna av mig men är jag ARG funkar löpningen bäst ;0)

  SvaraRadera
 4. hej hej!
  vad skönt att du är frisk oh kan yoga igen. fokusera på glädjen och lyckan, låt ilskan försvinna med varje utandning.

  ljus*
  /S

  SvaraRadera
 5. Härligt med hel serie, känns bra att ibland få känna sig hel i det man gör - fast vi så många gånger pratar om att släppa prestationskraven. Fast egentligen handlar det ju inte om det - att prestera något, utan om att ens yogastund blir komplett, med allt vad det innebär. Om Shanti.

  Åh, jag känner så igen mej i det du skriver. Från yogans lugn till ilska - det går så snabbt att man inte hinner blinka. Idag blev din räddande ängel en arbetskamrat :)

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker mandala :-)
  Siv

  SvaraRadera
 7. Nina, du har helrätt som vanligt! En komplett yogastund.

  Siv - hej! Visst är den fin?! På kursen i Frankrike var det en kille som höll på en hel vecka med att måla sin alldeles egna mandala. Tror jag ska ge mig på det också, har du målat någon?

  SvaraRadera
 8. Nej jag har inte mer än nosat på mandalamålning- men jag har en kompis som var helt uppslukad under en lång period. Verkar finnas mycket att utforska där.

  SvaraRadera