onsdag 14 oktober 2009

Stilla stunder


Livet just nu - jag vaknar - gör mina reningsprocedurer, gör min yoga och jag är redo för dagen. Däremot kan jag känna en stark förändring inombords. Lite mer än bara känslan av att det känns bra. Min stilla stund efter träningen har nu blivit lika lång som den fysiska delen. Den gör mig så otroligt gott - jag sitter i padmasana, händerna i namaste och tackar för saker inombords. Men sen. Sen går jag vidare och önskar gott till de som har det svårt. Människor jag känner, människor jag inte känner. Här finns allt att utforska. Jag helar en del av mig själv med tankens kraft - den starkaste av alla krafter! - och inser att jag har allt inombords. Läraren som man söker finns redan där. När man öppnar dörren inåt - så finns allt där. Jag menar naturligtvis inte på något sätt att jag är fullärd eller att jag inte behöver en guide, men ju mer vi blickar in i det som kallas jag - ju mer tror jag att vi kan hitta. Att sedan få dela det med en lärare, då förs hela processen framåt. Så tänker jag. Nästa steg är att sända mina tankar till de som jag inte har en bra relation till, att släppa taget om min historia till stora delar. Det är svårt men fantastiskt välgörande när det sker. Stilla stunder - så otroligt aktiva!

Bilden kommer härifrån http://www.fotoakuten.se/

4 kommentarer:

 1. vilket vacker inlägg, så många fina ord och tankar! jag blir varm inombords. tack för att du skriver.

  det sker förändringar med yoga, det läker och öppnat dörren till sig själv. det är fantastiskt, det finns så mycket att utforka, som du säger. jag känner också en stark förändring. varje morgon och kväll ber jag och det känns som mina böner blivit hörda.

  världen är förunderligt underbr!

  shanti*
  /S

  SvaraRadera
 2. Jag håller med S - vackert inlägg! Bra start på dagen att få ta del av dina tankar och erfarenheter! Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Vackert!
  Du har kommit långt på din yogastig. Det är inte bara asanas som gör förändring. Yogan formar oss till medvetenhet om det vi äter, våra tankar och handlingar, vår hållning o.s.v.

  SvaraRadera
 4. god eftermidda!
  åh tack så mycket :) det låter jätte bra, precis som en sån matta jag vill ha.

  jag lyssnar gärna på det som du säger. jag har inte gått någon yogautbildning, utan hållit på på egen hand. jag har grunderna i hathayoga från harnam (en yogafestival som är på öland 2 veckor varje sommar) jag tänkte att höfterna skulle vara på linje, det kändes naturligt. jag tror att jag formulerade mig lite fel. jag menar så som du skriver, att höfterna sjunker och bena glider i sär. jag kommer inte hela vägen ner med höfter och hela bena i golvet just nu, så jag håller där i någon minut där jag sträcker ut bena och höfterna så gott som det går.jag ska komma i håg att ha tynden på det bakre benet.

  kramar*
  /S

  SvaraRadera