tisdag 27 oktober 2009

Rastlös


Solen lyser! Idag är det ljust. När jag kikade ut imorse såg jag en ljus ljusblå rand på väg att omsluta hela himlavalvet. Sköööööööönt. Rönnbären hänger i enorma klasar och det är stilla och mjukt ute. Novemberdiset väntar. Men det är skönt. Det vilar och väntar. Vilar. Kanske är det just tiden på året som gör att träningen känns mildare? Att yogan inte vill sträcka ut hela vägen? Eller är det min brist på gruppträning. Inser att jag tränat på egen hand ett halvår redan. Så nu vet jag att jag kan. Vet! Men just när den insikten infinner sig så hoppar den andra tanken upp - tänk om jag glömt allt jag lärt mig tidigare?? Tänk om, tänk om... Vill träna i en grupp ibland! Jag vill följa andras andning och flyta med andras energier. För det gör man i en samstämmig grupp, ingen tvekan om den saken. Vill vill vill. Tvivlet är min ständiga följeslagare, har alltid varit. Har inte behov av kontroll men väl av förklaring. Än en gång. Vet alla logiska förklaringar just nu. Så nu är det ett halvår till som jag ska göra det jag gör. Tittar på mängder med olika yogakurser på olika platser, drömmer och planerar... Insikten smyger sedan sig sedan på, jag SKA ju inte träna något annat just nu. JAG VET! men ändå, vill vara i en grupp och flyta med! Tålamod... Släpper planerna på alla kurser som finns just nu och fortsätter med det som känns som evighetsarbetet. Varför är jag så rastlös?!

6 kommentarer:

 1. Kom till finland och dansa tango av dej... bra mot rastlöshet!

  SvaraRadera
 2. HA, Just det, en smäktande virvlande sjustegstango! Det är nog vad
  som skulle göra susen!
  Åk, och träffa en mästare.
  (:
  Robert Kincaid

  SvaraRadera
 3. Vataperioden du tidigare skrev om har säkerligen en inverkan. För Vatapersoner eller vataöverbalanserade är rastlösheten tyvärr en negativ åkomma som bör arbetas till något positivare såsom kreativitet. Du har dina ideér om ws etc. Grabba tag i något av det och sopa bort rastlösheten. Därmed basta!
  Lyckokramar!

  SvaraRadera
 4. Haha Daniel, tango! Det skulle vara nåt :) Finländare som även jag är kan inte ens dansa tango, fast jag är rätt eldig (Pitta!) av mej. Föredrar yoga!

  Det är så nyttigt att bara vara i sin träning, göra det man ska och njuta av frukterna sedan. Som jag skrivit förut så var min förra vinter väldigt ensam, jag hade bara mej själv och min träning.

  Du är stark och du kan!

  SvaraRadera
 5. ja, det var skönt :) en bra start på dagen

  jag längtar också att träna med andra, men det går inte just nu :) men sen

  ljus*
  /S

  SvaraRadera
 6. Daniel - tango vore underbart! Skulle passa mig tror jag :)

  Nina, Sue och Sandra, vet att ni har rätt. Jag behöver en stadigvarande träning precis som ni skriver och jag klarar det, spårar bara ur lite ibland...:)

  SvaraRadera