lördag 3 oktober 2009

Medmänniska


Fullmåne och Saturnus dag, ingen yoga. Vilan är lika underbar som viktig. Jag tassar upp ganska tidigt ändå, kroppen är ju van :) D är borta hela helgen och jag och sonen får rå om varandra. Kokar kaffe, ja jag dricker det igen, men mer kontrollerat nu ;) en kopp om dagen. Slår upp tidningen och börjar läsa. Det är ett reportage om Petter och så är dödsannonserna med. Hans mamma och pappa har valt varsin, de har skrivit varsin egen vers till sin Petter. Det är fint. Att man kan göra så utan att det känns som en konflikt. Hans mamma har med en teckning och namnet är skrivet med hans egen lilla hand. Tårarna väller som ett vattenfall. Det är så sorgligt. Men det är också så vackert! De här människorna har lyckats beröra mig och många, många andra på ett starkt sätt. Jag har lärt mig så mycket! Att inte älta oförätter - något som jag varit alldeles för bra på - att leva mer i nuet - att vara glad för det jag har - att tacksamt leva i min stund. Och vad är detta om inte yoga? Att göra vår egen yoga hemma på morgonen är startskottet för att resten av dagen tänka och agera som vi ska med våra medmänniskor. Det är ett så vackert ord - medmänniska. Låt oss vara rädda om varandra!

Idag vill jag dela hjärtmudrat med er, Hridaya Mudra

This mudra diverts the flow of energy from the hands to the heart area. The middle and ring fingers relate directly to nadis connected to the heart, while the thumb closes the pranic circuit and acts as an energiser, diverting the flow of prana from the hands to these nadis. Hridaya mudra helps to release pent up emotion and unburden the heart.

Bilden som är en illustration till hjärtmudrat är tagen av Dan Lindberg, http://www.danlindberg.nu/ Modellen har inget med texten att göra

8 kommentarer:

 1. jag tycker att det är lite fuskigt att inte tala om vem som är med på bilderna man lägger ut, om man vet det...

  Marianne

  SvaraRadera
 2. Sannerligen yoga. Du är en sådan som fångar dagen, som fångar nuet och kan sätta ord på det. Jättefint.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är en otroligt viktig del av yogan.
  haha! marianne jag tycker du är lite småaktig

  Lovisa

  SvaraRadera
 4. Marianne, det kan finnas en anledning till det - alla vill inte att man skriver deras namn! Vi äger faktiskt bilden tillsammans med "modellen" så hur jag/vi använder den är lite upp till mig/oss. Med respekt för hur "modellerna" vlll ha det! Hoppas jag varit tydlig?

  Nina och Lovisa, tack för att ni förstår!

  SvaraRadera
 5. Annika!

  Tack för ett fint inlägg, du har helt rätt, låt oss ta hand om varandra.

  Toppenfot! Han kan han D! Krama honom från mig.

  SvaraRadera
 6. Eller hur Alexandra, han är så duktig med bilder. Kanske för att han yogar också?? :)

  SvaraRadera
 7. Men...har ni verkligen frågat modellen hur hon vill ha det?
  Sant att alla inte vill stå med med sitt namn, men i vissa fall, om det är en känd person kanske det borde vara med.
  jag vet hur som helst hur jag skulle reagera om bilder på mig dök upp på en blogg. / Marianne

  SvaraRadera
 8. Marianne! Jag förstår inte riktigt din inställning. Och jag blir lite fundersam över den, lite lessen om jag ska vara ärlig. Det vore skönt om du hade någon åsikt om det jag skrev eftersom det liksom är den viktigaste delen av bloggen.
  Men eftersom du är ihärdig - ja självklart har vi haft en dialog med modellen eftersom vi fotograferat henne massor med gånger och under flera år! Sedan vet jag inte hur insatt du är i bilder och hur man får använda dem? När fotografen äger bilden kan han i princip använda den som han vill. När modellen OCKSÅ äger bilden kan hon också göra det. När jag startade min blogg så kollade jag med en del människor som skulle figurera på min blogg om hur de ställde sig. Den här modellen var väldigt tveksam och ville inte bli citerad osv. Det har jag respekterat. Hoppas du kan respektera att det jag skriver stämmer.
  Till sist måste jag säga, hur skulle det kunna dyka upp bilder på dig på en blogg? Du vet väl själv när du är fotograferad och varit modell?? Eller är det något jag missar här?

  Lycka till med tilliten till andra!

  SvaraRadera