torsdag 15 september 2016

Jag väljer glädje

Igår var en riktig vemodsdag. Jag grät under min morgonyoga och när vi hade varit på sjukhuset så kände jag min sinnesstämning sjunka som en tyngd. Vår skadade vän såg så eländig ut med nackkragen och idag körs han till Akademiska Sjukhuset i Uppsala för en operation som är gigantisk. På kvällen träffade jag en god vän som är narkosläkare sedan många år, hon tyckte att det lät som en god prognos att han hade känsel överallt och ligger i fixerat läge nu. Jag hänger fast vi de orden, jag kan inte påverka något i det här läget. Utom mig själv. Släpper taget.
   Jag tar mig tillbaka till helgen som var. Jag var i Stockholm på en liten typ av kulturhelg :) med min dotter. Vi bodde på modernt nybyggt hotell mitt emot Centralstationen och vädret var magnifikt precis som utsikten. Vi tog oss först till Moderna Muséet och såg Kusamas fantastiska prickiga utställning som väckte glädjen helt i  oss. Att sitta med sin vuxna dotter och ta ett glas vin och diskutera en utställning, det är en gåva. Att vi möts där som vuxna. Att sedan fnissa och prata länge efter en tidig kväll och sedan äta frukost länge, flanera lite på stan och sedan se matinéföreställningen av Nötknäpparen på Dansens Hus är bara bonus rakt igenom. Jag är mer än nöjd. Dansföreställningen var så oväntad och så helt otroligt bra att vi bara jublade. Vi fick sällskap av en god vän och hennes dotter, 15 år. Vi fyra tyckte lika mycket om den och det var ett väldigt gott betyg tänker jag. Med en lång middag på fyra timmar med prat och skratt gör att jag tankade så mycket gott i mig.   Idag tar jag tag i min sinnesstämning och tänker på vad jag kan påverka och inte. Till det som ligger i min makt ligger definitivt mitt humör och mina känslor. För det är ytan, inunder är jag intakt och dit tar jag mig igen. Yogan stabiliserar upp mig och jag väljer ändå glädje, även om en vän har det tufft nu.

Glädjen är valbar!

10 kommentarer:

 1. Kram till er och underbart med en sådan relation till dottern ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja det är en gåva 🙏🏻 kram

   Radera
 2. Vilken otäck händelse. Och just i det så är man ganska så maktlös.
  Det blir ju en ocean av känslor att hantera.

  Vilken helg. Så fint att umgås och att fylla på med kultur.

  Så ryser jag över dina sista rader. Om att ta tag i din sinnesstämning.
  Bär man med sig det, då är man rustad i livet.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var så otäckt, vi har väl landat nu. Och igår fick vi beskedet att han inte ska opereras, det ska läka ändå ❤️️ Känns hoppfullt!
   Helgen var underbar och när det gäller min sinnesstämning så jobbar jag med mig själv, och det går bra :) stor kram!

   Radera
 3. Även om jag bor hemma med tre döttrar längtar men efter sådan dottertid ibland. I vardagen blir det mycket träningstider, klädhögs-kaos osv.. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag och det är så underbart att ha vuxna barn också. Och nu ses vi och bara myser ❤️️ Kramar!

   Radera
 4. Att bara få vara med sina barn. Fick uppleva det i Sverige vid havet. Jag, min äldste son Livio och min kompis och hennes hund hade åkt dit. Eftersom hon frågade mig massor om yogan gled sonen också in på det hela och visade ett enormt intresse. Helt plötsligt låg han i Savasana på bryggan och bara andades. Känslan av att vi rört något som vi aldrig gör annars har stannat i mig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va fint Marika! Man möts på andra sätt när de blir äldre. Allt har sin tjusning ❤️️ Kramar

   Radera
 5. LÅter som en alldeles fantastiskt fin helg. Hänga med vuxna barn, så himla bra grej. Lycka.

  SvaraRadera