lördag 17 september 2016

Allt faller på plats

Vaknar med ett ryck. Öppnar balkongdörren och känner den svala luften flyta in i hela rummet. Idag är det yoga med mina yogisar, som tränat för mig i flera år tidigare. Jag tar cykeln ner till Skogalundsgård där vi ska hålla till. Det känns så lyxigt att ha så nära. Jag drar i mig doften från de nyligen fällda tallarna som ligger vid skogskanten. Ljuvliga doftminnen från barndomen landar mjukt i hela mig.
   Det är nystädat på övervåningen där vi ska vara och jag känner hur mycket jag längtat till det här. Alla som anmält sig tassar in, eller rättare sagt bullrar in, folk skrattar och pratar och jag är så glad att de känner så här för varandra, det är kanske någon som känt varandra innan de träffades via yogan men inte många. Men man lär ju känna varandra, så är det ju. Och jag vet att många vill ha det tyst och mjukt innan, men vi skrattar mest innan. Det är så härligt, det känns som väldigt mycket av mig och hur jag vill ha det.
   Och vi gör mjuk, varsam yoga. Fokus på känsla och andetag. Vad är intensivt och vad är smärtsamt? Är det samma sak? Tror vi det eller lurar vi oss själva ibland för att vi inte vill? Jag ställer frågorna, alla känner svaren i sina egna kroppar var de själva befinner sig. Utifrån att det både är lördag (Saturnus dag) och att det var en mäktig fullmåne med delvis månförmörkelse i natt så tar i det extra varsamt. Det är helt enkelt inte att leka med eller att tro att man kan köra på som vanligt. Inte för mig och inte i den tradition jag utövar. Har jag någon gång struntat i det så har jag verkligen märkt av det.
   Och det här med att äta frukost tillsammans som någon har dukat upp efter yogan, det är ändå bra lyxigt och vilken skön känsla det ger. Att vi alla har tid att sitta ned även om några sedan måste iväg till jobb och annat efter en stund. Och jag bokar in några tillfällen till i höst när det är ledigt. Jag är liksom bara glad. Tänk ändå att allt faller på plats. Det är ju här jag ska undervisa nu. På den här platsen. Min plats.  Åh vad jag känner mig kär i livet nu! Hoppas du också gör det. Ha en god helg!

Tänk att jag är precis där jag ska vara!

6 kommentarer:

 1. Allt låter som du och det är så härligt att få ta del av det!
  Kram och Sat Nam!

  SvaraRadera
 2. Å vad härligt och inspirerande och allt! Massor av kramar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det känns härligt! Kramar

   Radera
 3. Åh vad härligt att läsa här. Så fint att du är igång med din yogaundervisning igen! Jag älskar också när man får tid att äta frukost tillsammans. Nu fick jag inspiration att fixa en yogalördag igen med mina yogavänner. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, det är så härligt när inte alla måste rusa även om någon också jobbar på lördagar. Kram och tack!

   Radera