tisdag 2 juli 2013

Längtan

Jag längtar. Vill resa med min man, gå barbent i solen till min shala, yoga närvarande och intensivt varje morgon, dricka kaffe vid havet efter träningen, hänga med mina yogakompisar,  träffa vänner jag inte sett sedan i vintras. Snart är jag där. Är vi där. Min man och jag reser på måndag. Vi tar bilen till Kroatien. Men först några stopp på vägen. Malmö. Frankfurt. Och sedan hämta nycklarna till vår lägenhet som ligger några hundra meter från havet. Om 10 dagar börjar kursen. Vår treveckors kurs för våra lärare. Och min man ska med! Det är en present i sig. Att vi yogar ihop. Att vi tränar för samma lärare nu. Att vi har den här presenten att öppna. Jag ska njuta varje ögonblick. Jag ska vara där hela tiden. Även om det uppenbaras nya svårigheter. Även om jag blir ledsen. Även om jag får ont någonstans. Även om kunskapen som förmedlas skaver i mitt sinne. För i slutänden ger det alltid så mycket mer än jag inser i stunden. Egentligen. Och den där längtan. Den drar i mig. Den får mig att vilja hoppa över mina sista dagar på kontoret. Den får mig att vilja slippa de tomma byggnaderna på jobbet. Den får mig att bli irriterad i trafiken när folk kör hur som helst och kanske är turister. Den får mig att stampa med foten och vilja ropa AAAAAAAAAAAAH. Den får mig att slutligen stanna upp trots allt och känna att jag snart är där. Jag gör så gott jag kan. Mitt otåliga drag visar sig i sin fulla prakt. Bara av längtan.

7 kommentarer:

  1. Åhh så insprirerande att höra om din yogaresa, & med mannen, snudd på fantastiskt. Skulle jag hitta någon resa med yoga & fiske eller vågsurfing kanske jag kan lura med mannen. Men vi har många småbarnsår kvar innan vi kan ha egna semestrar. Förstår att du är otålig. Kraaam

    SvaraRadera
  2. Åh, härrrrligt på klingande finlandssvenska :)
    En rätt mysig otålighet ändå, eller hur, och hjärtats alla förhoppningsfulla slag. Snart, snart!
    KRAMEN

    SvaraRadera
  3. Önskar er en underbar resa! Härligt att yoga tillsammans. Den är ju så mycket mer än asanasen den där yogan :) Så att kunna mötas i det är ju guld. kram

    SvaraRadera
  4. Åh så härligt! Både din otålighet och att ni ska iväg sådär tillsammans. Ha det så himla bra det bara går!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  5. Åhh det låter underbart:) Yoga med mannen,förenas i yoga<3 Fantastiskt, en gåva <3

    Ha det underbart!!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. så så underbart och bra för er! önskar vi också kunde. men jag ska ta mig mer tid med honom , det ska jag. känner igen mig så mycket också i frustrationen..otåligheten. tänk om man kunde slippa den. jag jobbar vidare..vi jobbar vidare..framåt!

    kramar Lycke

    SvaraRadera
  7. Åh, jag önskar dig och din man en riktigt skön och bra resa!!! Det låter så härligt!! Du inspirerar till att planera in någonting tillsammans med min man, tack:)

    All värme till dig du fina!

    Kram Milla

    SvaraRadera