torsdag 18 juli 2013

Förändringstid

Vaknar tidigt. Tassar ut. Går en promenad uppåt berget. Det stretar i benen. Det stretar överallt. Tredje dagens stelhet känns i min kropp. Går och handlar. Smör, ägg och kaffe. Affärerna öppnar klockan 07. Och alla handlar då verkar det som. Bär och grönskar handlar vi på den lilla marknaden lite senare.
   Stenmurarna längs vår väg är överdragna med blåregn. Växtligheten är frodig utan att ta över. Mer sida vid sida med resten av tillvaron. Bergen är gröna. Det finns palmer. Det finns barrträd. Av alla möjliga sorter. Barrträd med mjuka doftande barr. Träd som ser ut som trollkarlshattar. Blågrå ygviga barrträd med små bär, ser ut som vindruvsklasar. Stråken av barrträdens doft blandat med väldoft från alla blommande prunkande buskar. Underbar. Energin i den doften är min. Ser ut över havet som ler förföriskt. Jag ska inte bada. Inte förrän på söndag då vi kommer att resa till en ö vi var på för 30 år sedan! Där är vattnet mer jodblandat och där är vattnet bra för mig. Z har så många fack i sin kunskapsbank. Havsbaden gav mig huvudvärken liksom den gör kroppen stel.  Har aldrig tänkt på havet på det sättet förut. Jag som söker det kalla på grund av värmen inuti ska nu göra tvärtom. Duscha varmt. Inte bada. Inte bli kall. Och jag vaknar med en stabilare kropp. Inombords. Huvudvärken som en susning bara. Han vet vad han gör. Jag får nya asanas varje dag när vi kommer beroende på hur jag mår. Vilken ynnest! Det är olika stående. Det är olika sittande. Det är stående på tå med olika rörelser för armarna. Svetten forsar om mig. Det är också något nytt sedan i våras. Och allt är olika tecken på vad jag går igenom. Min egen förändringstid, your transition time, som han sa igår. Gott så.

7 kommentarer:

 1. Låter underbart fint:-)

  SvaraRadera
 2. vackert och medlem i livet verkligen du är kära du! blåregn!!! som jag hade önskat..att jorden kunnat vridas en aning...men detta norrländska är fint på sitt vis. regn idag igen. vi klipper gräset ändå. häromdagen var det bara havet..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. som nina säger, yogamagi!
  i kroatien dessutom...
  kramar

  SvaraRadera
 4. Absolut yogamagi kära ni! Varma kramar!

  SvaraRadera