måndag 13 juni 2011

Liten dröm är också en dröm

Har alltid drömt om en trappa. Att gå upp i. Att gå ner i. Mitt drömhus när jag var liten var ett hus med en stor trappa. Vet inte varför. Kanske för att jag växte upp i en trång tvårummare med två bröder. Och ingen vrå var riktigt min. En av mina bästa vänner bodde i ett stort hus. Med TRAPPA. Som hon skuttade nerför. Som vi kröp i. Som kunde leda vart som helst. När det här huset bara hade en brant stegliknande variant, så lekte våra barn i den oupphörligt. Konstigt egentligen. Och drömmen om huset och den där trappen, den har funnits i mig. En. Riktig. Stor. Trappa. Även sedan jag glömt den. Men nu. Nu har jag planterat mig själv med D i ett hus, med trappa. En egendesignad till och med. Och jag är så glad, varje gång jag går i den där trappen, då tänker jag att man kan drömma smått och stort och det mesta rätar ut sig på vägen. Saker händer. Utan att man nästan tänker på det. Hur liten den än kan tyckas den där trappdrömmen, så står den ändå för en mängd personliga saker för mig. Jag tassar ner och upp igen och jag är helt enkelt nöjd. Har du någon sådan dröm som du också tänkt? Djupt inne i dig? Kanske för länge sen?

10 kommentarer:

 1. Jag har alltid drömt om ett eget litet rött sommarhus. Redan innan jag drömde om att bo i hus permanent så drömde jag om ett sommarhus. Jag minns att jag som liten ritade sommarhus och drömde om sådana som vi åkte förbi på väg till vår husvagn.
  Och så drömde jag om en hängmatta, att ligga och läsa i.

  Nu har jag det där röda sommarhuset. Och för att fira det ska jag köpa en hängmatta som ska få hedersplatsen mellan två fina björkar på tomten.

  Det är härligt med drömmar. Stora som små. Och ännu mer härligt är det när de slår in.

  Vilken FIN trappa du har!
  /säger yogamamman (konstigt, jag kan fortfarande inte posta inlägg ordentligt, vad ÄR det med blogger egentligen?

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Vad roligt att du har fått din dröm-trappa! Ingenting som jag kommer på just nu... Jag drömmer mest om de små vardagliga sakerna som egentligen är ett stort mirakel.

  Ljus och värme*
  /V

  SvaraRadera
 3. Knotiga fruktträd. Päron. Min kompis som jag lekte med när jag var barn hade sådana i sin trädgård och det fanns ingen godare smak än just päronen från de träden. Om jag någonsin får bosätta mig i ett hus skulle det inte vara dumt att hitta gamla fruktträd på baksidan. Då hade jag känt att några pusselbitar definitivt var på plats. Kram!

  SvaraRadera
 4. Inte bara att drömmen om en trappa har slagit in... det visade sig vara den finaste av alla trappor också!! Vad vore livet utan drömmar...?!!

  Snart ska jag måla vår gamla trappa också, då kommer jag att tänka på dig, och vara ännu mer tacksam för att jag idag kan gå upp och ner för den alldeles själv!:) STOR KRAM

  SvaraRadera
 5. Vad fint med svart trappa:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Vad glad jag är över att du fått din trappa. Jag har alltid drömt om en hund, en liten vit smutsig tyghund följde mig t.o.m upp i tonåren. Som barn döpte jag min kanin efer tyghunden, och som jag önskade att den hunden hade varit verklig. Nu har jag en livs levande vit och smutsig Ragnar.

  SvaraRadera
 7. Härligt med trappan!! När jag var liten drömde jag mest om hästar och andra djur. Nu har jag två lurviga lapphundar som hårar ner här hemma.. Kram

  SvaraRadera
 8. vad fint med en dröm som går i uppfyllelse!
  jag drömmer om ett stort köksbord i ett rymligt kök. där många kan sitta. härliga middagar. mat och vin och goda samtal.

  kramar

  SvaraRadera
 9. Min dröm var, faktiskt, mamma-pappa-barn-hus-hund, och ja, så har det ju blivit :D

  Vacker trappa, ser dej tassa ner för den - ut i sommaren och solen!

  SvaraRadera
 10. Tack för att ni delar era drömmar med mig! Kram till er alla!

  SvaraRadera