onsdag 22 juni 2011

Avslagen

När jag var mammaledig för länge sen, vet jag att jag tyckte att allt gick så snabbt runtomkring. Människor pratade fort och jag hängde inte riktigt med i det som hände. Lite avslagen på något vis. Nu har jag samma känsla. Plötsligt är det för mycket på alla plan. Jag smutsar ner mina jeans när jag kliver ur bilen, mitt Indienvisum kom tillbaka utan att vara tillstyrkt, jag hade glömt foto... Jag krockar med min kundvagn när jag är på stormarknaden (som jag egentligen inte gillar). Med flera stycken. Glömmer vad jag ska handla. Går planlöst. Hittar ingen röd tråd. Tappar saker. Men inget gör mig arg. Jag är bara avslagen. Mycket på jobbet. Jahaja, säger jag till mig själv. Och yogan som brukar hålla mig på banan, den är där, det är den, men det är som jag är överhettad i huvudet så att en säkring har löst ut. Och slagit av. Kropp och sinne är inte i takt med varandra. Gården är som en nyplöjd åker på sina ställen. Inga garderober i sikte. Försöker tala förstånd med mig själv. Men det hjälper inte... Jag är inte lessen. Jag är bara tom. Avslagen. Fast jag är precis där jag ville. Vad är det för fel? Borde vara glad men det är tomt inuti. Som om jag betraktade en avslagen trött människa. Och jag inser att det är midsommar i övermorgon, hur gick det så snabbt? Och mest av allt vill jag bara lägga mitt huvud på en sval kudde och sova 14 timmar och vakna utsövd och vara GLAD.

12 kommentarer:

 1. Tänker att det är den tiden nu... när vi "borde" vara glada, orka, hinna, vilja, njuta, jubla... När vi egentligen är rätt trötta. Hur bra vi än mår rent generellt. Jag kan känna att jag också har en släng av dendär tröttheten och avslagenheten, att jag är lite för mycket framme i tiden... i den stundande ledigheten. Får påminna mej om att jag är HärNu och att jag ska stanna upp och njuta av det Lilla, för det Stora blir man bara ännu tröttare av att vänta på. Kram min vän! och må så gott!

  SvaraRadera
 2. Tror att det är så bra att man kan sätta ord även på just de där känslorna. För de tillhör ju också det "naturliga" i livet och måste finnas mellan glädje, sorg och allt det andra. Avslagen är för övrigt en riktigt bra beskrivning på ett tillstånd jag känner igen väl. Kram och hoppas att tiden får annan gestalt snart!

  SvaraRadera
 3. Här är en till som är lite avslagen & inte orkar hitta på en massa festligheter till midsommar som jag brukar. Vill mest bara vara hemma & samla kraft.. KRAM

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig i allt du skriver! Snart glömmer jag vad jag heter o bor, men, jag bryr mig inte!! Lite jahaja... Men jag tycker det mest är positivt, som den kontrollmänniska jag är, eller var..? MJM

  SvaraRadera
 5. Det härnder mycket nytt i ditt liv nu, stress, avsaknad av vila... Sov du gott och smält allt som händer! KRAM/Magdalena-Pladuska

  SvaraRadera
 6. jag hoppas så att du får en fin midsommar. Att du får sova gott på en sval kudde, och att du får vakna av en alldeles fin solstråle som hittat in till dig. Du skriver så bra och jag har så många frågor om huset. varm kram!

  SvaraRadera
 7. Det är alltid lika spännande att kika in hos dig och läsa dina berörande rader.
  Jag önskar dig all stryrka att "återförena" kropp, själ och tanke.

  Kram

  P.S Att du upplever avslagenhet förstår jag att kan konfundera din Pitta (kreativitet, kontroll, perfektion). Satsa på Pitta diet nu under Pitta säsongen och reservera tid för många Parivritta asanas för att hålla din glöd balanserad i Manipura.

  SvaraRadera
 8. Hej Annika!

  Skickar några kramar! Vi har inte hörts på länge - det verkar som att vi haft fullt upp båda två...Allt verkar hända på en och samma gång...Jag hoppas att du får den sömn och vila du behöver! Sedan, när allt lugnar ner sig lite, ser jag fram emot att ta en cykeltur till dig - eller du till mig kanske - så kan vi slappa över en kopp kaffe & lite härligt prat!

  Många kramar Helena

  SvaraRadera
 9. kära du,
  jag känner igen mig i dina ord. igen och igen och igen.
  och jag vet ju hur du redan är så klok och vis, men det kanske kan vara skönt att få en påminnelse ibland...
  om att det är ok att känna sig tom. avslagen. ofokuserad. det kommer att vända igen. var där du är. gör det som känns bra för dig och hjärtat, ge dig själv det du behöver.
  varma kramar och tankar

  SvaraRadera
 10. Det är så mänskligt det du beskriver. Men ATT du kan beskriva det är beundransvärt. Det kanske är det som är din terapi.

  SvaraRadera
 11. Tack för att ni läser. Tack för att ni skriver. Jag blir lite lyft i ryggen och rätar ut den. Riktar blicken framåt-uppåt och känner att det går en dag i taget. Midsommarkramar!

  SvaraRadera
 12. Tänker att du får vänta in dig själv lite...å bara vara så kommer det andra sen.....det var så länge sen vi hördes av men jag läser här....

  Namasté

  Annelie

  SvaraRadera