tisdag 27 april 2010

Rosa kastanj

Kyrkan mitt i byn. Kyrkan som ringer redan kl 05.30 söndag morgon. Och som ringer varje hel- och halvtimme. Människor som tar sig dit. Som ett nav. Kände samma sak i Indien när människor gick till och från templet hela tiden. En påminnelse om något annat. Något högre. Den andliga dimensionen i livet. Skulle nog önska mig en varsam påminnelse i mitt vanliga liv. Hemma. Av det andliga. Såg ett program på tv en gång från Indien, människor gick till templet efter jobbet. Bara satt där. Var där. I den atmosfären. Måste vara underbart!
Det är varmare och påminner om försommar. Allt blommar och jag känner nästan igen varenda blomma. Samma som hemma. Det är så rensat och rent. Städade trottoarer. Och människor på väg till sitt, redan vid 7 på morgonen, även skolbarnen. Gårdagens egenträning bestod av att förutom warm up och warm down, sitta i padmasana 15 minuter, på varje sida, med armarna i kors över bröstet. Händerna i nacken och tummarna under öronen. En utmaning för mig som känt mig fångad bara av att vika in fötterna i hellotus :) men det går bättre. Och det stillnade ner mig rejält för nattens sömn var djup och rogivande. Sov tungt imorse och det tog en stund att vakna. Trots att vi somnar så tidigt. Tror att sömnen är lika viktig som vad vi äter. Nattens drömmar och kroppens avslappning.
Morgonpromenaden visar en rosa kastanj! Har aldrig sett det förut. Vackert tecken? Morgonens yoga går fint. Jag gör min framåtböj och Z säger att min andning är mycket bättre. Och den känns djup. Strosar i byn och lite på marknaden, köper choklad, citroner och honung - livets nödtorft. Idag såg jag en rosa kastanj!

6 kommentarer:

  1. Om Shanti
    är de ord som kommer till mej. Och dej.

    SvaraRadera
  2. fantastiskt.. tack - känns som jag är där med dig när jag läser..kan se och känna dofterna Mmmm.. Jag har en liten bok som heter "västernas språk" och där står det så här om Kastanj.

    "Ge dig själv utrymme att växa"
    Visdom: Jag har tillit till att allt i mitt liv sker på bästa sätt. Jag släpper taget om..(fylli själv). Nu är jag fri att växa.

    Var inte rädd för att förlora någon/något. "Kärleksfullt släpper jag taget och låter mina frukter finna sig en egen plats att växa på. På så sätt växer även jag själv", berättar kastanjen

    Den var väl fin :-)
    Sköt om dig
    Kraaam
    Renée

    SvaraRadera
  3. Oj ser att jag i all hast skrev västernas språk - Naturligtvis är det VÄXTERNAS ;-)

    SvaraRadera
  4. Jättefin!! Tack! Låter precis som något som passar mig nu. Kram!

    SvaraRadera
  5. Tycker vi borde plocka blommar tillsammans i sommar och fnittra!!

    SvaraRadera