torsdag 8 april 2010

Mr Cohen

Ser ett program om Leonard Cohen en kväll. Mr Cohen, en blandning av osannlika trallanden och pratsjungande i estetiskt vackra videos. Ord tyngda av svärta och kärlek. Estetisk musik. Kan man säga det? Det som fascinerar mig så med mr Cohen är hans brutala uppriktighet. Han säger i en av intervjuerna att han tillbringar flera månader om året med sin lärare, sin guru inom zenbuddismen. Sedan 70-talet! Oj, hade ingen aning om det men det även om jag gillat honom sedan dess :) Det förklarar hans ödmjukhet och sätt att tränga in i orden. Som Bono i U2 sa; han får ett fan som mig att känna ödmjukhet och förödmjukelse! För att han så elegant skrattar åt allt det svarta när han väl lett oss fram till stupet och fått oss att kika ner. Fyndigt formulerat och något jag kan skriva under på. Andlighet via musiken och det hela med att vara människa och älska. Mr Cohen!

11 kommentarer:

  1. Jag älskar också Cohen sedan länge. Han berör mig. Kram
    M

    SvaraRadera
  2. Lite läskigt det här för nu när jag läser så spelar mannen en cd med Cohen uppe i sovrummet:-). Har också sett en film med honom där han var på ett "kloster". Jag var så impad för han satt i lotus & mediterade.

    SvaraRadera
  3. Har du hört hans liveskiva från London som släpptes helt nyligen (förra året)? Den finns på Spotify, magi rakt igenom. Om du mot förmodan inte skulle ha Spotify än, så hör av dig - jag har en invite över :)

    SvaraRadera
  4. Åh Sol! Jag har inte Spotify! Jag tar gärna emot en invite!

    SvaraRadera
  5. Ödmjuka människor som är trygga i sig själv och har kommit fram till sitt eget "livs mening" har en förmåga att beröra! Fint!

    SvaraRadera
  6. Annika, har skickat en invite till dig nu. När Spotify är installerat och igång så hittar du den fina liveskivan här:

    http://open.spotify.com/album/6fxtsivPKNtNAAaMwfjP1K

    SvaraRadera
  7. Testa annars grooveshark.com funkar alldeles utmärkt det också:)
    Mr Cohen, ja han är djup..å jag såg ett program för länge sedan då han var i "sitt" tempel...ja han är en intressant man!
    Önskar dig en fin fredag!

    SvaraRadera
  8. Lyssnar på Cohen nu:) Fantastiskt! Tänkte förresten på en sak, du har inte lust att göra en etikettlista och etiketter på din sida? Vore lättare att selektiv-läsa då;)

    SvaraRadera
  9. Det har jag inte ens tänkt på... Ska fixa det förståss! Tack för att du uppmärksammade mig på det.

    SvaraRadera