fredag 1 januari 2010

Kreativa gnistan

Kreativ gnista. Gnistan i oss alla. Ibland gömd under lager av en massa måsten och bråte. Håller på som bäst med att leta fram min egen. Jag röjer och städar. Formulerar mig så här i början på ett skälvande års andetag. Skriver. Tänker. Suddar. Skriver. Varje problem - en dold möjlighet. Varje gnista i oss borde få lysa och gnistra. Tänker på Z:s tankar och formuleringar kring Shadowyogan och de olika lager, the frozen layers/shadows som behöver lyftas bort, jobbas bort, yogas fria för att vi ska komma in till kärnan. Och hur svårt det kan vara. Men utmanande trots allt. Alla har en kreativ gnista och kan ta sig dit de vill. Tror jag. I tanken enkelt. I praktiken - så svårt! Yogan kan vara ett verktyg. Är ett verktyg. Men ändå. Hur har du det med din gnista?

8 kommentarer:

 1. Min gnista finns nog där hela tiden med mig men ibland drabbar mig ngt som jag brukar kalla den stora ofööretagsamheten och då gäller det att anvnda sig av de redskap man har. Jag har funderat mycket på det där med att Yogan är ett redskap och jag tycker verkligen att den är det, filosofin i yogan blir bara viktigare och viktigare för mig men en sak jag tänkte på då i början var att egentligen uppnår jag samma sak med annan fokuserad träning. Då tänkte jag att jag kanske har fel men nu tycker jag ändå att det är så. Kanske har du hört talas om runners high och andra halleluja feelisar i samband med träning.Däremot tror jag nog att Yogan öppnar upp kroppen och påverkar flera processer än vad annan träning gör. Vill man komma åt sin kreativa kärna funkar all träning som man gör av hela sitt hjärta. Yogan gör att man blir tvungen att vara ärlig mot sig själv på ett sätt som man kan undvika med annan träning. Nu ska jag sluta flumma här och önskar dig en underbar dag!

  SvaraRadera
 2. Gnistan har redan tänt en flammande eld hos mig...nu måste jag försöka anpassa elden till verkligeheten för annars kommer jag att bränna ut mig. Det är svårt...finns så mycket kraft och energi i elden som vill ha utlopp...anpassa anpassa...precis som på mattan ;)

  Gott Nytt År
  Annelie

  SvaraRadera
 3. Jobbar för fullt med att hitta den...med ljus å lykta. Å hoppas att 2010 ska bli ett gnistrigt år:)

  SvaraRadera
 4. Gnistan finns ständigt med. Yoga lär oss att behärska vår eld så den hålls i balans. När vi är fokuserade är det bara att följa vägen som öppnas. När vi inte kan hålla tankarna i styr upplevs det som om gnistan har slocknat. Istället är det blockerningarna som klumpat ihop sig.
  Regelbunden yoga ger mig en kreativ gnista.

  SvaraRadera
 5. Jag har tusen gnistor om dagen, eller ingen på månader. Balans är min stora utmaning. Men jag tror att jag blivit bättre på att behärska mig, att inte kasta mig in i första bästa och försöka härda ut i de redan startade projekten eller tankarna.

  SvaraRadera
 6. du skriver så fint och målande, det gillar jag :)

  hoppas att du har haft en bra dag och att du mår bra! :)

  ha det fint! kramar

  SvaraRadera
 7. Jag tänker ofta på detdär med lager. Hur många vi dragit på oss genom åren. Och hur skickligt yogan skalar av det ena efter det andra. Känns lite som att det finns gnistor i varje lager, som blir synliga efterhand. Sen är det upp till en själv hur man väljer att hantera dem. En del låter man blomma upp och en del falnar sakta bort bara.

  Mina gnistor just nu är rätt sprakande. Måste ha varit ett behövligt lager som skalats bort :)

  SvaraRadera
 8. Tack för era svar! Verkar som vi alla gnistrar och sprakar för fullt :)

  SvaraRadera