söndag 10 januari 2010

Generositet!

Fonden som Lina startat, som jag skrev om igår, på ett dygn har det rasslat in 10 000 kr!! Hennes mål var 4 000 kr...på ett dygn mer än fördubblades det hon hade hoppats på! Är det inte fantastiskt? Att allt det sorgliga och svåra ändå kan resultera i att det kan hjälpa någon annan. Har läst att vi är generösa som folk när vi vet vad pengarna går till och vi tror på seriositeten. Och Barncancerfonden uppfyller väl de kriterierna med råge? Så jag, ni och alla andra som skickat pengar - visst är det härligt när det kommer in pengar till en så behjärtansvärd sak? Pengar som bara är ett medel men som en del ser som ett mål i sig. Idag eller imorgon kommer också ett reportage om Petter och fonden i Expressen. Det är iskallt ute men vi är varma inombords. Generositet!

10 kommentarer:

 1. Underbart med människor som vill dela med sig!

  SvaraRadera
 2. Visst är det fint när människor kan tänkas dela med sig? För några år sedan kom jag i kontakt med en kvinna via ett kattforum. Hon hade sett en sjuk och ensam katt flera dagar ute i kylan och ingen verkade ta hand om katten. Till slut tog hon själv hand om den och körde den till veterinären för en koll och det visade sig att katten hade en svår sjukdom (struma tror jag) som skulle kosta massor att operera. Då startade jag en insamling bland mina vänner och fick ihop 1500 kr tror jag, som ett bidrag till operationen och alla var så glada att skänka 50 eller 100 kr var till kattens överlevnad. Kvinnan med katten blev så glad att hon grät, och nu lever katten och är frisk :)

  SvaraRadera
 3. underbart att höra!

  kramar*
  /S

  SvaraRadera
 4. Har knappt använt datorn på hela julledigheten, vilket har varit en skön paus. Men nu är det underbart att komma tillbaks till din blogg & till Linas blogg igen och läsa alla underbara inlägg! Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Vilket bra initiativ och toppen att du skriver om det här så fler får veta. Jag gick direkt in och satte in pengar.

  M

  SvaraRadera
 6. hej annika!
  hoppas att du har haft en bra helg :)

  vad kul att du har köpt cacaonibs, hoppas att du gillar de :)

  du får ha en underbar vecka och ta hand om dig! kramar

  SvaraRadera
 7. Ja - antingen så gör man ingenting, eller så gör man någonting. Tack Annika! Att du delar med dig - så vi kan göra någonting!

  SvaraRadera
 8. Generositet är vackert...
  Allt gott!

  SvaraRadera
 9. Som vi sa på 70-talet - Tillsammans kan vi! :)

  SvaraRadera
 10. Tack tack för peppen igår! Det gick jättebra, och jag är så tacksam. :D

  SvaraRadera