måndag 17 augusti 2009

Gasa eller bromsa?

Kör ut till landet. Vägen har två filer i varje körriktning. Har radion på hög volym och sjunger med i alla låtar som jag kan. Och det är många :) Kanske 30-40 meter innan nästa trafikljus slår ljuset om till gult. Jag släpper gasen, börjar småbromsa. Bilen i filen bredvid, en tuff svart "bubbla", gör tvärtom - gasar och nästan skuttar framåt. Javisst, den kör mot rött så det stänker om det! Jag blir helt chockad. Sitter alldeles tyst i bilen, kommer av mig med sjungandet och tycker att jag får ett råd, en insikt - PANG - rakt i vardagen när det gäller min träning. Kommer ihåg att Z sa att det svåraste han har - det är att få människor att göra mindre. Alla vill jobba hårdare och göra mer. Det är inte bra att träna för lite men faktiskt lika dåligt att träna för mycket. Och det kan dröja innan man ser reaktionen i sin kropp. Om det lyser gult, ta och släpp gasen, gör inte tvärtom och kör mot rött. Helförbjudet! Kroppen säger ju till, den visar gult när det är dags att ta det lite lugnare. Tror det är så otroligt viktigt att våga sakta ned. Även om sinnet säger gasa, gasa - gör alla häftiga asanas som du kan! Eller ska du aldrig göra några upp-och nervända?? Som du gjort i flera år?? Nä, inte just nu. Där befinner jag mig idag. Idag hade sinnet lust att göra så mycket så mycket, men kände i kroppen att det inte är dags för det. Det kanske tar ett år innan jag orkar. Så låt det vara. Jag har alltid gasat tidigare. Som en racerbil. Dags för något annat - bromsa!

8 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om dina reflektioner & tankar!!!! Har inte läst din blogg på ett tag & det var roligt att ta igen lite läsande nu!!!Du beskriver saker så bra & man känner verkligen igen sig i många av dina resonemang - underbart att du kan sätta ord på så komplicerade men även vanliga tankar! Resonemanget kring det här med kaffedrickandet känner jag mer än väl igen:) Det är också härligt att få lite aha-upplevelser när man läser dina texter! Kram på dig! /Helena

  SvaraRadera
 2. Fint med rosa förresten:)) /Helena

  SvaraRadera
 3. ...eller hallonröd!

  SvaraRadera
 4. Hej syster!

  Lååång dag på jobbet, man kan säga att jag var som den där svarta bubblan när jag gasade hem från lund..

  Jag är i gasaläge i en massa saker just nu, som nästan alltid i augusti. Men det brukar lugna sig. I september. Tack för att du påminner mig om att bromsa in då och då.

  Vi kan väl höras innan ni far till Grekland?

  kram
  a

  SvaraRadera
 5. Så klokt. MEn för att en gasare ska lära sig bli bromsare måste man nog krascha eller åtminstone bli stoppad för att böta!

  SvaraRadera
 6. Magdalena - ja så är det nog och eftersom jag "kraschat" några gånger när jag dragit på för fullt, så säger jag bromsa (!) till mig själv när gasfoten är där och trycker på :)

  Alexandra - ja det gör vi!

  SvaraRadera
 7. SHIT vad det här inlägget träffade mig rakt i magen. Jag känner igen mig så väl. Som den som gasar. Och till och med kör mot rött ibland. Jag behöver verkligen bromsa. Verkligen, verkligen.
  TACK för dina fina tankar!

  SvaraRadera