fredag 5 februari 2016

Yogastudie och rent hus

Idag har jag sista yogalektionen med den grupp sjukvårdspersonal som jag träffat sedan i höstas. De ingår i en pilotstudie med yoga som jag och min samarbetspartner skapat. Det har varit en förmån att få träffa dessa människor. Det är främst undersköterskor som arbetar med palliativ vård som jag träffat. Det har varit seriöst och fnissigt,  när den första blyga känslan försvann för dem har de börjat ställa otroligt relevanta frågor, de som kommer av det egna sökandet och funderingarna. De har så tuff arbetssituation och har ändå känt att yogan hjälpt dem på olika sätt. Jag böjer nacken. Men när hela verksamheten går på knäna och det enda som sägs är budget i balans, då är det inte lätt för de som arbetar på golvet, som gör det tyngsta jobbet. Både fysiskt och känslomässigt. Om jag fick bestämma skulle de vara högavlönade. De som löser svåra situationer och finns där i livets slutskede.
   Och jag ska göra en stor studie senare i år med "min" forskare, vi gör den tillsammans, planerad sedan flera år och det är en lite annan vinkling på mitt yogaundervisande. Och jag tycker så mycket om det.
   För övrigt kan jag berätta att jag fick spader på dammet, DAMMET, igår och storstädade hela huset under flera timmar. Var jag nöjd och svettig efteråt? Jajamensan och idag när jag tänder ljusen och rökelsen för min yoga så är det inte dammigt någonstans. Världsligt, javisst! Men otroligt skönt att glida in i helgen med ett rent hus och en avslutad yogastudie. Låt oss få en mjuk och vacker helg, ha det fint!

6 kommentarer:

 1. Jag gjorde precis likadant. Så skönt med dammfritt till helgen. Kramar

  SvaraRadera
 2. Fin start på helgen!
  Spännande med yogastudierna, håller tummarna för er och att ni får arbetsro och inspiration.
  Känner igen dammet... Jag har inget till övers för julstädning, allt är så mörkt och dolt ändå, men nu -NU- kommer lusten att rensa i röran! :)
  Kram och skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande! Ja ljuset visar att det inte finns någon återvändo ;) Så skönt när det är gjort! Kram

   Radera
 3. Åh vilka intressanta studier, och visst är uskorna grundpelarna i vård och omsorg.

  Här blev det en långsam fuskstädning med en kinkig fibrokropp, men jag är ändå alldeles nöjd och tillfreds. Mjuk och vacker helg, det blir en bra målbild även för mig!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fuskstädning är ok ibland också, man orkar det man orkar. Ja uskorna är ovärderliga. Kram!

   Radera