onsdag 27 januari 2016

Nattkafé och inspiration

Det där med att vara jetlaggad... Inatt vaknade vi före klockan tre och har inte sovit sedan dess. Tur i oturen så var vi vakna båda två. Vi fikade lite nattkafé, ett begrepp jag skapade när barnen var små. Ni vet när barnen inte sovit på grund av tusen anledningar som sjukdomar av olika slag och annat. Ett nattkafé får innehålla vad som helst. Jag kommer ihåg hur jag gjorde chokladpudding en gång mitt i natten när sonen hade växtvärk i benen. Han blev lite chockad. Men väldigt nöjd. Och sådär har vi gjort. De har varit helt på det klara med att det är undantag och inget som alltid sker. Och inatt tittade vi på varandra och sa med en mun - nattkafé! Så lite havregurt med blåbär, fröknäcke med mycket smör och leverpastej. Så tittade vi på Svt Play, vi såg Stjärnorna på slottet. Det är ett program som växt i mina ögon, helt enkelt för att deltagarna bjuder på så mycket ur sina liv. Jag slås av hur många det är som haft en riktigt tuff och svår barndom och ändå tagit sig vidare. Att hitta viljan och kärnan inombords kan vara nog så tufft som vuxen för att inte tala om hur det är när man är barn. Att känna sig som den ensammaste i världen som de som Amanda Ooms som hade en mamma som tog livet av sig eller Stefan Sauk som hade en mamma som hotade med samma sak. Jag kan inte föreställa mig hur det skulle skakat om. Jag känner också igen mig i mycket av det som de berättar, framför allt kanske från Stefan Sauk som pratar om sin känslighet och att han alltid varit väldigt känslig men att de flesta tror att han är tuff och auktoritär. Det känns skönt när han berättar det, jag är också superkänslig och ändå kan människor tro att de kan säga vad som helst till mig för att jag är rak i min kommunikation. Tänk så tokigt det kan bli. Tycker också mycket om Amanda Ooms självklara kaxighet och sin ta-för-sig-attityd av livet. Så ovanligt och coolt. Och när hon säger att hon älskar det sneda och vinda - då smälter jag. Tillsammans med en konditor skapar hon en gigantisk lite sned tårta med blommor och bär. Jag älskar det! Alla de här människorna har hittat sin kraft via sin kreativitet, skådespeleri, konstnärsskap i text och bild och andra uttryck. Man behöver inte vara känd på något sätt för att hitta sin kreativitet, jag blir väldigt inspirerad.
   Så plötsligt är klockan sex och en väckarklocka ringer. Och där sitter vi. Jamen säger min man, jag sätter väl på lite kaffe då! Det kommer att bli en lång dag. Men det är okay. Önskar dig en mjuk och fin dag i detta blötsnöland!

10 kommentarer:

 1. "Det kommer bli en lång dag" *fniss* ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättejättelång och den är inte slut än!! ;) kram

   Radera
 2. Lång dag blir det säkert. Skulle just kommentera ditt förra inlägg och så har du skrivit ett till. Jag gillar också det sneda och vinda...lite som jag är. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi gillar ju det perfekt operfekta som Hannis säger ;) kram

   Radera
 3. Hi hi vilka tonårsfasoner ni har för er.. Jag har inte sett avsnittet med Amanda fick genast lust att se.. när internet hemma kommer tillbaks.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag vet! Ja se det! Kram

   Radera
 4. Nattcafé, så mysigt. Känner igen det där att göra nåt oväntat och lite förbjudet ibland med ungarna. Kommer ihåg en gång när klockan var nästan tio och egentligen läggdags men jag sa: Äh, kom så åker vi till macken och köper godis! (Vi bodde på landet). Ungarna trodde inte sina öron och pratar om det än idag trots att de är vuxna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk va härligt det är med undantag ibland! Kram

   Radera
 5. Underbart med nattcafé! Igenkänning. (de gånger jag inte legat och "dött" av att tvingas vara vaken)
  Ja tänk vart kraft att leva kan komma ur, som de vackra blommor som växer i sprickor, husfasader, klippskrevor. Och som flödar, rikligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, den där kraften ❤️️ Kram och tack för dina vackra kommentarer.

   Radera