måndag 29 juni 2015

Jag hade en idé

Jag hade en idé hela helgen om vad jag skulle göra i trädgården. Det blev inte gjort. Jag hade en idé om vad jag skulle baka av vinbär och rabarber. Det blev inte gjort. Jag hade en idé om att skura golven. Det blev inte gjort. Jag vaknade till en solig söndagmorgon och tänkte, nu cyklar vi ner till sjön. Det blev inte gjort.
   Men vaddå, jag bestämmer väl själv? Att jag sedan kan bestämma mig för tusen och en saker som ska göras så snart jag är ledig, det kan jag ju bestämma om. Jag kan faktiskt ändra mig. Och jag gör det. Jag får det. Om jag känner mig trött och urlakad så är det så.
   Vad gjorde jag då? Såg Ulf Lundell och sjöng hänryckt och dansade mig svettig på en liten slottsfestival i stan. Jag låg i min solstol läääänge. Först i solen sen i skuggan. Jag gjorde lite yoga under körsbärsträdet. Jag och min man tränade utfallssteg och kålmasken runt om hela gräsmattan. Alltså. Vissa av de här övningarna som man gör inom crossfit, är så otroligt lika yogan. Det är lite skönt att känna att man liksom har kontroll på kroppen i vissa lägen.
   Jag började otippat läsa Jan Guillous serie som börjar med Brobyggarna och blev fast. Jag låg på verandan hela eftermiddagen. Jag älskar min veranda. Jag låg där tills det började skymma. Sådär lite som det gör i juni. Och jag har inte ångrat någonting. Vad gjorde du?


10 kommentarer:

 1. Jag har också massor av ide'er men fastnar hela tiden i annat. Som boll-lek med hunden. Läsning. Det är nog bra så...hoppas jag i alla fall. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får helt enkelt vara så. Bollek och läsning låter finfint. Kram

   Radera
 2. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli ganska bra ändå. Ibland bättre. /Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du rätt i. Kan bli ändå bättre! Kram

   Radera
 3. Känner SÅ igen idéspruteläget (SAOL?!! ;)) och hur man liksom fastnar i sin egen loop av "måsten" och tankar, som till slut rinner av en allt eftersom och blir till något man behövde bättre istället.

  Jag har hunnit ikapp mej själv i helgen. Lördagen var resedag och i söndags kunde jag tack och lov vila i trädgården då både sol och (någotsånär) värme följde med oss hem. Idag har jag knutit ihop de sista trådarna och insett att herreguuuud, jag har flera veckors semester framför mej nu! :D

  Kram och njut Ditt nuet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste finnas ett ord som heter så! :) Skönt att du landat med hela dig nu. Jag väntar ivrigt in min stora semester ska du veta! På torsdag andas jag ut. Kramar!

   Radera
 4. Jag börjar också inse det där, att jag faktiskt kan tänka om. Det är så skönt när jag klarar det! Jag är en planerare som vill ha koll så det kostar på lite att planera om. Men jag blir bättre och bättre på det. Känns mycket bra.

  Jag badade och läste bok och åkte till fel fik och fikade två bullar och tränade hemma och är mycket nöjd med min helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är likadan, gör upp planer och sedan - nej, jag vill ju inte! Låter fint med bad,bok och bullar!

   Radera
 5. Precis så där är det när man har småbarn och helt plötsligt får tid för sig själv. Man kan göra allt, men så slutar det med att man bara tänker och funderar på alla möjligheter, och så blir det inget eller något helt annat. Lite skönt, tänker jag! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det, när man släpper sina måsten i huvudet :) Kramar!

   Radera