fredag 7 september 2012

Vi är mänskliga

Ibland är vi så snabba på att slå oss i huvudet när vi gjort något mindre bra. Eller rentav galet. Men vi gör alla misstag. Helt säkert. Även om vi inte tror det. Även om manga är duktiga på att dölja det och aldrig kännas vid det. Jag tror på att vara ärlig. Jag tror på att visa vem man är hela vägen. Men jag tror också på förlåtelse. Inte bara av andra utan kanske främst av sig själv. Att man står ut med saker man gjort som i efterhand verkar minst sagt galna. Och är det inte så vi lär oss? Och hur bra det än känns just nu, i vissa lägen är det trial and error som pågår. Om vi aldrig kastar oss ut och testar – hur ska vi då veta? Och om det inte blir som vi önskat eller tänkt – ska vi då slå på oss själva? Nej. Till dig i min närhet och i mitt hjärta får du de här raderna som en fin inledning på helgen. Och alla er andra också naturligtvis. Låt solen värma alla delar av hjärtat, sinnet och själen. Låt helgen gå i fridens tecken för vänner och för oss själva. Vi är mänskliga.

Find something to forgive yourself for today. Say to yourself: "How human of me to have done that". Then exhale and let go.

Judith Hanson Lasater

4 kommentarer:

  1. Tack för de fina och sanna orden Annika! :)
    En underbar helg önskar jag dig. Kram!

    SvaraRadera
  2. ååh Gud ja så sant. inte minst i sammanhang med våra barn när man så ofta kan känna att man inte räckte till. ingen kan ju vara den där perfekta.. mänsklig...det tycker jag är så fint med oss. tror inte det finns så mycket egentligt ont i någon..mest otänktheter och missuppfattningar, och jag är en väldigt trött mänsklig en just nu så jag säger godnatt och tackar för de orden som är så sanna..

    kramar en fredag, Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi är ju så mänskliga allihopa :) och jag tror du behöver sova och vila lite nu med allt jobb du gjort både inomhus och utomhus. Och om vi inte är icke-perfekta inför våra barn, hur ska de annars förstå att det är så med dom också? Att alla får göra så gott man kan och när man inte når ända fram får man förlåta sig för det också! Lördagskramar!

      Radera