söndag 18 mars 2012

Min lilla familj

Min dag. Min födelsedag. Som ibland har svarta kanter för att min mamma, pappa, mormor och storebror är döda. Har en familjemedlem kvar från min första familj och det är min lillebror som bor i södra Sverige. Så ibland svider det mer i hjärtat när jag fyller än att jag blir glad. Men idag. Idag var det precis tvärtom. Luftiga kanter runt mig. På mitt kalas kom min svärmor 80 år och mitt barnbarn ett halvår, och de andra där emellan. Jag har ibland sörjt att min familj varit så liten och nu när sonen är på andra sidan jordklotet har jag tyckt lite synd om mig att vi är så få. Jag vet, det är lite patetiskt kanske, men storleken på familj har alltid i mina ögon varit åtråvärt. Idag. När vi satt här och njöt av det ljusa ljusa ljuset som slängde sig in från alla håll, när mitt barnbarn skrattar så det nyper i oss alla i hjärtat så där skönt, när mina döttrar med kärlek köpt helt oväntade presenter och min man lagat en underbar middag. Då. Då inser jag hur otroligt rik jag är. Som har det jag har. Och att tankarna på den där enorma familjen, de sjunker undan för den lilla som jag har. Den är äkta. Den är min. Den är på riktigt och jag böjer mitt huvud i äkta förnöjsamhet. Santhosa♥

14 kommentarer:

 1. nu börjar jag gråta. så fint.
  och tusan vad känslig jag är.
  Varmaste grattis på din födelsedag, min allra bästa bloggvän. det finns ingen som ger som du.
  jag vill bara att du ska veta det.
  jag är glad, att din dag var så fin.
  Hurra Hurra Hurra hurra!

  SvaraRadera
 2. Med risk för att vara alldeles för sentimental och jolmig så här på kvällen så vill jag att du ska veta att jag blir jätteglad över dina ord. Och du är verkligen min bloggvän, inifrån och ut!

  SvaraRadera
 3. Jag blir rörd över ditt inlägg finaste Annika vill bara krama om dig, och känner både glädje och sorg och det blev så nära när du hade personliga bilder.

  Grattis i efterskott och till att du blev hel i din lilla familj.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Supermånga grattis så här i efterskott. Idag fyller min lilla M 3 år:-). Du skriver så fint att jag blir tårögd och en liten nära familj är guld värt. Kram

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott! :)
  Även jag blir rörd av dina ord och dina fina bilder. Familjen betyder så mycket.
  Kramar till dig med önskan om en fin dag även idag!

  SvaraRadera
 6. grattis fina du!
  hoppas det blir ett fortsatt lärorikt år, harmoniskt, kärleksfullt.
  vad fin han är, ditt barnbarn!
  och kakan, mmmm, vill smaka!
  stora kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sara, det är ju en flicka som har en randig klänning :) Kakan var underbar måste jag säga fast jag hade gjort den själv! Kramar!

   Radera
 7. Men åh, grattis i efterskott!! Vilka fina bilder, vilken kaka o vilket barnbarn. Och vilket vackert rum. Och vilka sanna ord. Det är ju det där med skillnaden mellan kvantitet och kvalitet. Jag har också en pytteliten familj, men den är det allra käraste jag har och själva meningen med mitt liv.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 8. Tack alla söta för fina ord. Ni finns också i mitt ♥

  SvaraRadera
 9. Ååh underbart...och jag blir alldeles tårögd..också, förstår ju dt där och jag känner också igen det där med att ha så liten släkt. jag har inte haft en enda kusin...satte stort värde på tremeningar. däremot har vi fått behålla våra gamla väldigt länge och det har varit så fint! ville ha många barn själv..skapa urträdet :)))
  och grattis *+*+***
  Då är du fisk precis som jag...

  kramar i högar, Lycke

  SvaraRadera
 10. Åh vilka gulliga o mulliga små armar!!! Vilken lycka med barnbarn!

  SvaraRadera
 11. Santosha.
  Familj är rikedom.

  SvaraRadera
 12. hahahha!
  nu ser jag ju att det är en klänning!
  fast det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att det inte är en pojke, :)
  kramar

  SvaraRadera