fredag 30 mars 2012

Ballongen mot himlen

Ni vet drömmar. De där STORA och de där lite mindre. Eller hur jag ska säga. Kanske mäta i intensitet? Haft en dröm länge. Den ändrar form även om innehållet är samma. Jag har insett att jag inte får ihop det själv. Letat efter någon som kan ge lite vägledning, guida mig. MEN. Det har inte funkat. Släppte drömmen, lite sådär som när man släpper en ballong mot himlen. Vad händer då tror ni? Javisst. Jag hittar rätt person! Amazing som Danny sjunger. Slumpen? Tillfälligheter? Tja. Väl själv :) Jag tror att det ligger i att släppa taget. För mig är det så. Varje gång jag gör det så händer nya oväntade saker. Det kommer in något från sidan jag inte hade kunnat förutse innan. Sinnet, the mind, är tänjbart och formbart. Och framför allt vill det vila ibland. Bara vila. När jag blir helt blank i mitt sinne som när jag yogar eller mediterar då finns vilan inuti och ur den reser sig annat. Annat blir synligt helt enkelt för att det som skymt sikten är borta. Och min dröm. Jag håller inte så hårt i den, låter lite fria tyglar komma in och låter den vaja lite hit och dit. Vi får se vad som händer. Jag följer helt enkelt med min ballong mot himlen. Hur har du det med dina drömmar?

12 kommentarer:

 1. Känner så väl igen det där. Först när man släppt taget, så lossnar det. Det man så ihärdigt försökt och försökt, men aldrig lyckats med... finns plötsligt där för en när man låtit det bero och liksom "givit upp". Så vi får släppa våra ballonger hejvilt, hur mycket fantastiskt händer inte då?!
  Sat Nam & Kram

  SvaraRadera
 2. Ja. Och varje gång verkar jag ha glömt det... :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Så sant, så sant. Och så svårt för oss människor som ska ha järnkoll över allting... Vi tror att det blir bra då, när det i själva verket är så vi hindrar flödet. Och det där att lösningarna oftast ser helt annorlunda ut än vi nånsin kunnat föreställa oss. Annorlunda och bättre. Men, vi tränar oss och blir bara bättre på att släppa taget och känna tillit hela tiden, eller hur?;)
  Trevlig helg/Carina

  SvaraRadera
 4. Absolut Carina! Vi tränar oss hela tiiiiden. ;) Kram och skön helg tillbaka!

  SvaraRadera
 5. Yogautbildningen som var en dröm sedan flera år tillbaka går jag på nu:)Och jag släppte verkligen tagit om ballongen och lät mig bara flygas med:)Och nu är jag här på min nya resa.Även om det är otroligt tufft emellanåt med motstånd så leder den mig framåt!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Så härligt Lotta! Ja det är ju tufft ibland, bara att flyga med :) Kram

  SvaraRadera
 7. håller med dig som oftast.
  att släppa taget är oftast dunderkuren.
  lyckas inte alltid. just nu är det svårt, att släppa taget.
  men jag tror på det.
  och att det kommer igen. förmågan att släppa.
  när man är redo.
  sen har jag en vän som ofta säger
  'choose ONE dream,
  and chase it'
  tycker om dom orden, även om jag ibland har så många fler. men just att fokusera och lägga energin vid något specifikt....det tilltalar mig...
  annars är det så lätt att jag virrar omkring. mållöst.

  kramar

  SvaraRadera
 8. Ja så kan det ju vara. Man önskar det och det och det. Men jag tror att vi någonstans lägger vårt fokus mer i vissa saker och om vi gör det och sedan låter det vara. "bara" :) så kommer det till oss. Tänker på dig Sara och känner att jag egentligen kan se dina drömmar i dina bilder. Det går en röd tråd av kärlek och kommunikation i dem. Tänker jag. Kramar!

  SvaraRadera
 9. Jaa vad bra! precis så är det för mig också. med drömmarna och det där med att släppa taget. nu gav du mig den igen! livsinspirationen, jag följer ballongen upp. Liten vill nog följa när han tuggat färdigt på de där böckerna (ler)

  kramar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Härligt Lycke! Nu följer vi med! kramar

   Radera
 10. Hej hej!
  Så vackert skrivit.... så är det för mig med :) Drömmar trivs bäst fria.

  Ljus*
  /V

  SvaraRadera